<mk3> zawieszenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
<mk3> zawieszenie
Mam problem z zawieszeniem. myślałem że to amortyzatory ale po ich sprawdzeniu okazało się że są w miarę sprawne. Kolega mi mówił że może to jakieś gniazda się wyrobiły. Stuka mi we wszystkich czterech kołach. Golfik ma przejechane ok 270tys. Co sprawdzić jeszcze żeby dokładnie znaleźć przeczyne by nie wydawac zbędnie pieniedzy.
Re: <mk3> zawieszenie
tuleje metalowe na przednim zawieszeniu, tuleje metalowo gumowe na tylnej belce, oraz wszystkie elementy gumowe zawieszenie. Diagnoza zawieszenia w większości warsztatów jest bezpłatna, warto to sprawdzic.tommmeek pisze:Mam problem z zawieszeniem. myślałem że to amortyzatory ale po ich sprawdzeniu okazało się że są w miarę sprawne. Kolega mi mówił że może to jakieś gniazda się wyrobiły. Stuka mi we wszystkich czterech kołach. Golfik ma przejechane ok 270tys. Co sprawdzić jeszcze żeby dokładnie znaleźć przeczyne by nie wydawac zbędnie pieniedzy.
[ Dodano: 15-08-06, 10:15 ]
Masz do wymiany górne mocowanie amortyzatora, czasem pomaga wymiana samego górnego łozyska, ale lepiej wymienic cała gumez łożyskiem ponieważ guma starezje sie i wyrabia. Gdy łożysko jest wyrobione i do tego dochodzi obciązenie to wtedy jest efekt "przeskakiwania"janek822 pisze:U mnie jest podobnie ale tylko z przodu.
Przeważnie albo zawsze przy skręcie lub manewrowaniu kierownicą i delikatnym ruszaniu coś stuka w przodzie jakby ''staw kolanowy'' przeskakiwał. Co to może być?? Hmm.