Podświetlanie deski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podświetlanie deski
Witam wszystkich
Mój wujek sprawił sobie golfa mk3 1.9 1994r
Problem polega na tym ze ma brak podświetlania deski rozdzielczej, w nocy jest ciemność, sprawdziłem bezpieczniki wszystkie są OK.
Moje pytanie brzmi ile jest żarówek do podświetlania deski( i jakich) i jak się do nich dobrać.
POZDRAWIAM
Mój wujek sprawił sobie golfa mk3 1.9 1994r
Problem polega na tym ze ma brak podświetlania deski rozdzielczej, w nocy jest ciemność, sprawdziłem bezpieczniki wszystkie są OK.
Moje pytanie brzmi ile jest żarówek do podświetlania deski( i jakich) i jak się do nich dobrać.
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony śr wrz 24, 2008 21:49 przez MiX, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chodzi Ci o podświetlenie zegarów to tam są takie śmieszne żaróweczki 2W. Ja miałem podobny problem. Rozwiązanie w moim przypadku:MiX pisze:Problem polega na tym ze ma brak podświetlania deski rozdzielczej, w nocy jest ciemność, sprawdziłem bezpieczniki wszystkie są OK.
1. Odpięta wtyczka od regulatora jasności podświetlenia (odkręć część tapicerki pod kierownicą, wsadź łąpę pod spód i namacaj czy jest dobrze wpięty) - u mnie to nie pomogło.
2. Zaśniedziały styki między żarówkami (dwoma) a blaszkami które je zasilają. Przeczyściłem drobnym papierem ściernym i teraz świecą jak złe

Zobacz, może u Ciebie jest podobny problem.
OSPF chodzi własnymi ścieżkami. :-)