[MKIII]Problem z nawiewem...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

[MKIII]Problem z nawiewem...

Post autor: dzikgtc » czw sie 10, 2006 12:06

Witam, mam problem z wyregulowaniem nawiewu w moim Golfie. Problem jest raczej estetyczny ale mnie on po prostu drażni.
Obrazek
Jak widać na załączonym obrazku. Letnie powietrze powinno lecieć na samym środku nawiewu, tymczasem u mnie w dalszym ciągu leci gorące. Aż do kreski która zaznaczyłem. Gdy przekręce za tą kreskę leci letnie, a na samym końcu zimne. Niby wszystko działa, ale mnie to troszkę wnerwia. Jak można to wyregulować tak żeby letnie było tak jak ma być czyli po środku skali?

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » czw sie 10, 2006 12:20

wez tam rozbierz i zobacz czy linka nie spadła.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » czw sie 10, 2006 12:24

Link nie spadła to znaczy co? Przecież regulować temperature mozna tylko ze letnie powietrze leci przy koncu skali, a nie przy srodku. Tak więc cos tam działa i reguluje, jakby link spadła to chyba nie dało by się zmieniać temperatury?

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » czw sie 10, 2006 12:27

tzn mogła sie poluzowac na mocowaniu - pancerz lata i niby działa ale nie tak jak powinno. Miałem własnie tak kiedyś u siebie, co prawda z pokrętłem kierunku nawiewu, ale tam zasada jest podobna.

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

greg

Post autor: greg » czw sie 10, 2006 13:11

dzikgtc, apróbowałeś przestawić na cięgle regulacji temperatury? masz tu opis http://volkswagen.msk.ru/body/g3/g3_ac.pdf klimy co prawda ale jest tam sposób regulacji napisany - trzeba prawym myszy zaznaczyć i zapisać element docelowy

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » czw sie 10, 2006 15:37

No więc tak, linka jest sztywna jak drut. Jak patrzałem od góry i kręciłem gałką od temperatury to cięgno ciągneło i luzowało linke tak jak powinno, nie ma zadnych luzow. A co do regulacji linką w cięgnie to nie mam pojęcia jak się za to zabrać :otepienie:

Pozdrawiam
dzikgtc

greg

Post autor: greg » czw sie 10, 2006 15:45

poszukaj na kanale (powietrza od strony pasażera) jak idzie linka od regulacji temperatur, nastepnie wyszukaj to Obrazek i zobacz czy się po odpięciu liniki nie da inaczej regulowac - ewentualnie np odkręcić wkręt i przestawić to ramię

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » czw sie 10, 2006 16:02

greg, Cos podobnego do tej wajchy mam bezposrednio w panelu regulacji nawiewu, ale raczej to nie to.
Obrazek
Gdzie szukac tej wajchy z Twojego ryskunku?

Pozdrawiam
dzikgtc

greg

Post autor: greg » czw sie 10, 2006 16:10

to co pokazałes to jest panel regulacji a mnie raczej chodziło o poszukanie na tym Obrazek

[ Dodano: Czw Sie 10, 2006 4:11 pm ]
na zdjęciu masz p[anel od klimy a ten twój będzi emiał te cięgła widoczn ejak zdejmiesz dolną półke i odchylisz tą pianke - bedzie nad wykładziną a raczej nad ta pianką

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw sie 10, 2006 16:41

dzikgtc, na Twoim miejscu poczekałbym z tą regulacją do zimy. Może się okazać, że w zimie letnie powietrze będziesz miał "estetycznie" Teraz świee powietreze ma ok 20st, i wystarczy trochę tylko przekręcić w stronę czerwonego pola i leci letnie, ale w zimei ?

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » czw sie 10, 2006 19:57

Jutro sobie jeszcze popatrzę co i jak u mnie wyglądają ten linki od strony nóg pasażera. Ale przypuszczam że jest tak jak napisał bodzio_j Dzięki za pomoc, ale teraz rozwalił mi się najwyzszy bieg wycieraczek :goof: LOL, co ja mam z tym samochodem.... :kac:

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » czw sie 10, 2006 20:09

:bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”