ZMIANA KLOCKÓW HAMULCOWYCH Z TYŁU W GOLFIE 4! POMOCY!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ZMIANA KLOCKÓW HAMULCOWYCH Z TYŁU W GOLFIE 4! POMOCY!!!
Witam. Mam problem z wymianą klocków hamulcowych w tylnich tarczach w golfie 4 z 98r z silnikiem 1,6. Odkręciłem zaciski i wyjąłem stare klocki, ale teraz nie moge włożyć starych bo mi się nie mieszczą. Nie wiem jak cofnąć tłoczek hamulcowy. Nie mam pieniędzy na zakłąd i musiałem to zrobić samemu, ale niestety nie jestem w stanie tego skończyć i szukam pomocy na forum. Czekam na rady...
-
greg
-
greg
tego nie wiem ale mogę opisać jak wygląda - ewentualnie mozesz taki klucz zastąpić śrubą z dospawaną końcówką która się będzie blokowala w tłoczku tak że będzie się obracała razem z tłoczkiem , w połowie długości śruby musiałbyś wkręcić kawał metalu który będzie się zapinał o resztę zacisku, ale ten kawał metalu misi mieć otwór z gwintem a na końcu tej śruby 2 nakrętki nakręcone i zblokowane - wkręcasz nimi wtedy cały ten tłoczek a przy okazji poprzez przekręcanie (rozpieranie o ten kawał metalu) tłoczek się wciska.scuzzy pisze:hmm a gdzie można dostać taki klucz?