ZMIANA KLOCKÓW HAMULCOWYCH Z TYŁU W GOLFIE 4! POMOCY!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
scuzzy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

ZMIANA KLOCKÓW HAMULCOWYCH Z TYŁU W GOLFIE 4! POMOCY!!!

Post autor: scuzzy » wt sie 08, 2006 16:44

Witam. Mam problem z wymianą klocków hamulcowych w tylnich tarczach w golfie 4 z 98r z silnikiem 1,6. Odkręciłem zaciski i wyjąłem stare klocki, ale teraz nie moge włożyć starych bo mi się nie mieszczą. Nie wiem jak cofnąć tłoczek hamulcowy. Nie mam pieniędzy na zakłąd i musiałem to zrobić samemu, ale niestety nie jestem w stanie tego skończyć i szukam pomocy na forum. Czekam na rady...

greg

Post autor: greg » wt sie 08, 2006 16:59

tłoczek wciska się poprzez wkręcanie w prawą stronę nie wolno ściskać np imadłempomocny by był przyrząd do wkręcania tłoczka ale chyba na allegro tylko widziałem takie

Awatar użytkownika
scuzzy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: scuzzy » wt sie 08, 2006 17:11

dziękuję za pomoc, będę jakoś próbował go wkręcić i złożyć moje autko do kupy:) Pozdrawiam

[ Dodano: Wto Sie 08, 2006 17:18 ]
hmm a gdzie można dostać taki klucz?

greg

Post autor: greg » wt sie 08, 2006 17:33

scuzzy pisze:hmm a gdzie można dostać taki klucz?
tego nie wiem ale mogę opisać jak wygląda - ewentualnie mozesz taki klucz zastąpić śrubą z dospawaną końcówką która się będzie blokowala w tłoczku tak że będzie się obracała razem z tłoczkiem , w połowie długości śruby musiałbyś wkręcić kawał metalu który będzie się zapinał o resztę zacisku, ale ten kawał metalu misi mieć otwór z gwintem a na końcu tej śruby 2 nakrętki nakręcone i zblokowane - wkręcasz nimi wtedy cały ten tłoczek a przy okazji poprzez przekręcanie (rozpieranie o ten kawał metalu) tłoczek się wciska.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”