przednia szyba przecieka z prawej[mk2]

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

przednia szyba przecieka z prawej[mk2]

Post autor: specWROC » sob sie 05, 2006 07:43

miałem pękniętą szybe (ok 10cm pęknięcia z lewej) więc wymieniłem na nową przy wymianie widzialem ze było troche sylikonu białego po prawej...czyli wcześniej też komuś musiało przeciekać... a dokładnie cieknie spod uszczelki w samym dolnym rogu od strony pasażera

oczywiście wczoraj pojechalem do tej firmy co mieniali mi szybke i odgieli troche uszczelke i wpuścili duuużo czarnego sylikonu...więc bardzo mnie dziwi ten wyciek....?

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » sob sie 05, 2006 09:24

Ja na twoim miejscu kupił bym nową uszczelkę. Ta stara już nie trzymai trzebaby na całym jej obwodzie dawać silikon. Poresztą pod uszczelką zazwyczaj jest wilgoś i pewnie dlatego silikon nie chycił.

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » sob sie 05, 2006 15:52

chyba masz racje z tą uszczelką zadzwoniłem do zakładu gdzie wymieniałem szybe i powiedzieli ze jeszcze moze zaciekac z jakiejs rynienki z szyberdacha?

ale w każdym razie wymienią uszczelke i nie musze płacić za wymiane :satan: tylko za uszczelke okolo 50zł

Kand
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kand » sob sie 05, 2006 23:21

Możesz jeszcze spróbować taką masą niezastygającą firmy BOLL koszt 10zł a na te rzeczy jest niezawodna dajesz od strony szyby i karoserii i nie ma bata

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » wt sie 08, 2006 10:21

wymieniłem uszczelke i zupełnie inaczej dolega do karoserii...mogłem ją wymienić odrazu przy wymianie szyby....koszt zakupu uszczelki=45zł :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”