Panowie elektrycy pomocy!! (mk3, ADY)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Darcyn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Panowie elektrycy pomocy!! (mk3, ADY)

Post autor: Darcyn » czw sie 03, 2006 18:56

Mam problem. nie mam iskry. stanal mi potrzas jazdy i 5 tydzien w naprawie. przetarte i zwarte byly wszystkie kable czujnika obrotu walu. nie wiem czy od tego ale spalil mi sie hall i cewka. po wymianie tego nadal nic. drugi mechanik powiedzial ze komputer nie daje sygnalu. kupilem komputer. nie dziala. okazuje sie ze ma inne oprogramowanie (czy ja to sie tam nazywa). chcieli zgrac z mojego starego komputera. kupiony komputer nie chcial przyjac mojego oprogramowania. przelutowali procesory. nadal nic. przelozyli immobilaisery i nadal nic. na komputerze diagnostycznym pokazuje juz ze nie ma bledu (a wczesniej byly same bledy). co tej cholerze dolega???? czy te ruchy z przelutowaniami byly przemyslane??? PPOOMMOOCCYY!!! mam auto od 2 miesiecy z czego miesiac sie cieszylem a miesiac na warsztacie wiec mozecie sobie wyobrazic moja zlosc :(

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » czw sie 03, 2006 19:14

a czy obrotomierz się chociaż trochę podnosi jak auto kręcisz czy nie drgnie?

Darcyn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Darcyn » czw sie 03, 2006 19:23

nie podnosi nic jak krece rozrusznikiem

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » czw sie 03, 2006 20:09

czy przychodzi zasilanie na halla i cewkę - (jeżeli masz jakiekolwiek odcięcie to usuń go trwale)

Darcyn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Darcyn » czw sie 03, 2006 20:49

mialem odciecie i usuniete jest. obrotomierz nie dziala podczas krecenia. cos to znaczy??

[ Dodano: 03 Sie 2006 20:50 ]
tak. nie ma pradu na cewke. jak weznie na krutko i pomerda srubokretem to jest iskra na swiecy. a tak nie ma iskry

[ Dodano: 04 Sie 2006 16:20 ]
mechanik zarzeka sie ze nie powinien dzialac obrotomierz podczas takiego krecenia. ja nie pamietam jak bylo przed awaria

[ Dodano: 04 Sie 2006 16:23 ]
odpalali go na krotko i awarie stacyjki wykluczaja. nie wiem co robic, widze ze tez oni za bardzo nie wiedza co robic. bawia sie w te softy. zabrac od nich te auto??? POMOCY!!

[ Dodano: 04 Sie 2006 16:30 ]
czy przychodzi zasilanie... ?? nie weim nie pytalem, ale jesli podpinaja pod komputrer to pokazuje im ze wszystko jest ok z nimi.
potrzebuje kazdej sugesti zeby podrzucic je tym nicponiom.
aha. bylo odciecie zaplonu i je wywalili. teraz jak mi pokazywal na tym przecietym kablu ze jak go posmeral srubokretem to iskra byla na swiecy. no niby nie wychodzi z komputra impuls ale to juz 2 komputer. niby dobry. te przelutywania procesora i immobi. to byly dobre ruchy?? nie uszkodzili tego nowego komp??

[ Dodano: 04 Sie 2006 16:31 ]
czy wgranie nowego softu pomoze??

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pt sie 04, 2006 18:36

ja cały czas mysle, ze to ten czujnik wału, u mnie połaczenie kabli w czujniku nic nie pomogło, on ma zbyt cienkie kable pewnie sie rozsypały konkretnie i do tego od czujnika poszły chrzanic sie 2 cewki. a mechanicy to jacys kowale. fachowiec potrafi ożywić każde auto

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » pt sie 04, 2006 23:29

jeżeli przychodzi napięcie na halla to w tym momęcie powinna się podnieść minimalnie wskazówka obrotomieza. Można spróbować jeszcze jedną rzecz podać krutko masę na środkowy przewód w kości halla w tym momęcie powinna wystąpić iskra oraz wtrysk paliwa . Jeżeli chodzi o kompa to nic ci nie wykaże jak hall będzie walnięty. A może jest tam gdzieś kabel nadłamany nie wiem czy ktoś sprawdzał przejście do sterownika. Jest jeszcze wiele możliwości na uszkodzony aparat zapłonowy (np zębatka). Ciężko stwierdzić bo nie wiem co ten twój mechanik sprawdzał. Pozdrawiam i powodzenia

emgrala
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: emgrala » sob sie 05, 2006 12:54

a czy przrekreceniu slyszysz pompe paliwowa - jezeli nie to ban jest w autku stary alarm z odcieciem zaplonu i pompy (podobnie mial brat w jetta) wtedy trzeba znaesc mala centralke

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”