wentylator chłodnicy mk II 1.3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysiek77
- Ma gadane
wentylator chłodnicy mk II 1.3
witam mam problem z temperaturą silnika.mianowicie chodzi o to że wskaźnik pokazuje ponad polowę,bez względu czy jadę po mieście czy w trasie.bywa też że jadąc okolo 90km/h potrafi się załączać wentylator.w mieście chodzi prawie non stop.czy coś jest nie tak?jak tak to co.
dzięki za pomoc.acha golf 1.3 MH
dzięki za pomoc.acha golf 1.3 MH
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
U mnie to samo i sie nie przejmuje, bo wiekszosc vw tak ma Mechanior tez tak mowil. Zreszta w takie upalne dni wentylator musi sie zalaczyc... U mnie wskazowka zawsze jest ponad polowa...
[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 13:12 ]
[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 13:12 ]
Jakby termostat nie dzialal to wydaje mi sie, ze wskazowka powinna wskazywac niska temperatura i auto powinno wiecej palic...karol450 pisze:pewnie termostat nie działa
www.SportCom.PL
moze i tak ale watpie bo jak by trermostat padl to by sie zadko wlaczal wentylator (zamkniety duzy obieg - na chlodnice)karol450 pisze:pewnie termostat nie działa
zobacz czy nagrzewnica dziala poprawnie na wolnych obrotach
- u mnie latem kiedys tez sie osro grzal i mialem zapchany zaworek na wezu do nagrzewnicy (taki zeby sie woda nie cofala) jak go zamienilem na kawalek rurki to jest ok
- u kolegi padl korek na zbiorniczku (nie trzymal cisnienia) i czesto sie gotowala woda
- a moze cos z plynem w ukladzie (kiedy przesadzilem z koncentratem i zrobilem za mocny i zagotowala sie woda cc 700 i szlak trafil uszczelke pod glowica)?
jak chcesz to sprawdz termostat (raczej jest dobry) na zimnym silniku ( tak po ok 2~3 min) zobacz na roznice temp miedzy dwoma wezami chlodnicy (gorny cieply dolny zimny) a pozniej jak sie nagrzeje i otworzy termostat powinny byc dwa gorace
[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 13:18 ]
cujnik do deski wskazuje tylko temp a wentylator zalacza czujnik w chlodnicyAtomic10 pisze:radził sprawdzic czujnik tempreatury mozliwe to on daje przekłamania i z tego powdu wystepuja takie objawy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
otwartyemgrala pisze:zamkniety duzy obieg
to może być norma przy upałach. Zacząłbym od sprawdzenia rzeczywistej teperatury płynu, bo być może tylko czujnik od wskaźnika szwankuje, dopiero potem martwiłbym się dalejkrzysiek77 pisze:załączać wentylator.w mieście chodzi prawie non stop
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.