Obrotosciomiez nie wskazuje obrotów cały czas raz pokazuje a raz nie przekreci sie raz i stoji na 5-7 tys
Ford Galaxy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ford Galaxy
witam moja Mama kupiła sobie Forda Galaxy 1.9 tdi (silnik vw) i jest problem
Obrotosciomiez nie wskazuje obrotów cały czas raz pokazuje a raz nie przekreci sie raz i stoji na 5-7 tys
wiem ze tam jest jakis kabel podłoczony pod alternator ale ktory to nie wiem moze bedzie ktos wiedział jaki to jest kabel lub jaks czujnik
niestety nie w tdi - który rocznik jest tego auta?sas_gti pisze:tak kablem bierze impuls z altka, najprosciej beidze ci sprawdzic stan wszytkich 3 kabli przykreconych do altka...którys moze tracic przejscie czasami i to wlasnie ten od obr silnika .....pozdrawiam
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
no to spróbuj zrobic tak, zerknij w faq na ukryte funkcje wyswietlacza - byc moze uda sie tam jakas kombinacja sprawdzic co dzieje sie z sygnalem obrotow - czyli czy sygnal idzie dobrze do szafy - bezproblemowo natomiast da sie to zrobic VAGiem, ale tak czy inaczej problem lezy w szafie bo sygnał o obrotach idzie cyfrowo z ECU i tu raczej nie moze byc przekłamań, dodam tylko ze jeden z moich liczników przy okazji projektu podswietlania tarcz od spodu udało mi sie skutecznie uszkodzic, a efektem tego było własnie wedrowanie wskazówki obrotomierza po właczeniu zapłonu na koniec skali. A tak przy okazji skali to napisales 5-7 tys obr. - mam nadzieje ze przez pomyłke, bo jesli nie to nie jest to tacho od dieselka 
Na szybko mozesz sprawdzic czy wtyczki do licznika dobrze siedza w gniazdach.
Na szybko mozesz sprawdzic czy wtyczki do licznika dobrze siedza w gniazdach.
Pozdor