witam
Posiadam MK3 silnik 1,6 ABU i na splocie kolektora ssącego-dolnej części jest jakis kabelek który wychodzi do małej wtyczuszki może ktoś mi powie do czego to jest bo odłączone to mam,a mam problemy z silnikiem-z falującymi obrotami i jestem w trakcie naprawy.nie chce tego podpinać niewiedżąc co to jest.
A może ktoś by mi pomógł z namierzeniem jakigos schematu do silnika ABU 1,6,bo problemy mam.
Dzięki wszystkim zainteresowanym za pomoc w naprawie bzika..
Co to jest-na kolektorze ssącym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dokladnie sada i przez to maga ci falowac obroty podlacz spowrotem i po jakims czasie moga sie obroty uspokoic.nic nie powinno sie zepsuc.a sada moze byc juz uszkodzona i poprzedni wlasciciel ja odlaczyl,albo ty przypadkowo
[ Dodano: Czw Lip 27, 2006 22:42 ]
[ Dodano: Czw Lip 27, 2006 22:42 ]
a jaki schemat?inst.elektrycznej?przekroju silnika pisz na forum co potrzebujesz i napewno ci dadza tylko kakretnie co chceszrzyto pisze:jakigos schematu do silnika ABU
Na mój gust (na podstawie ETKA) chodzi Ci o wtyczkę od pre-heat'era. Grzałki która przy uruchamianiu zimnego silnika podgrzewa powietrze w dolocie. Jutro zobacze jak to wygląda u mnie bo też mam ABU ale nie zwracałem na to do tej pory uwagi .
[img]http://img143.imageshack.us/img143/508/mylubuskaer5.jpg[/img]