Kupiłem nową linke i wciąrz mi coś grzechotało w liczniku.
Wystarczy nasmarować element ruchomy pod ślimakrem (mam nadzieje że wystarczy WD 40 bo tego użyłem) Patrz A.
Następne. Jeśli kilometry raz nalicza, a raz nie. To pręcik, czerwona zębatka (Patrz B) i szary element (Patrz C) ślizgają się. Wystarczy skleić choćby na super glue. Tylko żeby nie posklejać innych części.
Składając licznik, strzałke wskazującą prędkość należy włożyć dokładnie w miejscu białej kreseczki (Patrz D)
Sory za orty.
Pozdro
Naprawa licznika MKII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dobra porada
, mysle tylko ze ten klej z czasem i tak sie wytrze zwlaszcza na tym szarym elemencie.
Jesli chodzi o moje zdanie to ten szary element mozna deliktnie nakluc np. przylozyc srubokret i z wyczuciem w niego uderzyc tak aby pozniej ciasno weszla oska.
kilka razy juz w ten sposob naprawialem liczniki i do dzisiaj dzialaja bez problemu.

Jesli chodzi o moje zdanie to ten szary element mozna deliktnie nakluc np. przylozyc srubokret i z wyczuciem w niego uderzyc tak aby pozniej ciasno weszla oska.
kilka razy juz w ten sposob naprawialem liczniki i do dzisiaj dzialaja bez problemu.