brewka jak zamontować aby było solidnie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

HAWK
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

brewka jak zamontować aby było solidnie

Post autor: HAWK » sob lip 15, 2006 21:07

Witam mam problem aby zamontować brewkę własnie jedną zgubiłem i :( muszę zakupić nową tylko niewiem jak ją zamontować aby silny wiatr=+mijający tir nie wyrwało mi kolejnej brewki dziwne ale własnie tak straciłem brewkę była przykrecona na śróbkach do grila zdziwiłem sie jak sobie pofrunęła !! i juz jej nie znalazłem moze ktoś mi podpowie jak zamontować kolejną aby sie trzymała solidnie dzięki i pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
barteKKK03
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: barteKKK03 » sob lip 15, 2006 21:15

Najpierw przyklej ja klejem do grilla ,a potem blachowkrety, jeszcze widziełem taki patenty ze dorobili blaszki i przykrecli do tych dziur we wzomonienie, tych mniej wiecej po srodku od góry.

Kand
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kand » sob lip 15, 2006 23:23

Klej do szyb !!! Nic tego nie ruszy ja tak mam i uwierz mi zostanie tak do końca Tuba ok 25zł :pub:

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » ndz lip 16, 2006 09:45

Kand pisze:Klej do szyb !!!
zgadzam się klej do szyb samochodowych klej typu Sikaflex
przed wklejeniem szyb stosuje się jeszcze specjalny podkład Primer (są dwa kolory czarny i biały) wtedy na bank nic się nie oberwie
ale jak do brewki to nie koniecznie ten Primer, chociaż dobrze by było ...
może podjedź gdzies poproś jakiego gościa u którego wstawia się szyby i wklej u niego na miejscu, po vo ci cała tuba kleju który jak juz otworzysz to musisz zużyć bo mimo ze jest sczelnie to klej ten chłonie i tak powietrze i tuba taka zdycha w parę dni, można tez ją schować do lodówki i przetrzyma dłuzej...

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » ndz lip 16, 2006 23:44

Wystarczy klej do szyb, taki czarny brudzacy :)
Ja na ten klej przykleilem lotke tylko do szyby w trzech miejscach i juz tam ze 2 miesiace jezdrze i nic sie nie dzieje )

RobertP: ja kupilem taka tube i zuzywam na raty, przy probie uzycia drugi raz meczylem sie z udraznieniem wyjscia, ale darowalem sobie i przedziurawilem ja srubokretem bez problemu bo jest z cienkiej blachy :P za trzecim razem to samo, tylko w innym miejscu i tak jeszcze przyda sie w przyszlosci :P a miedzyczasie miejsce rozprucia owijalem papierowym recznikiem by nie brudzilo :grin:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”