GOLF II 1.8 CL Przerywa przy szybkim przyśpieszaniu, gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF II 1.8 CL Przerywa przy szybkim przyśpieszaniu, gaśnie
Witam, jestem nowy na forum, a wiec witam wszystkich. Szukalem tego problemu gdzies omawianego wczesniej, lecz dokladnie takiego nie znalazlem. Mianowicie moj golf 2 1.8 CL rok 1985 na pelnym wtysku (benzyna) ma od jakiegos czasu problem z gwaltownym przyspieszaniem. Przerywa, a jak zaczne dalej cisnac gaz to nawet i zgasnie i nie chce zapalic przez jakis czas. Od jakiegos czasu jezdzilem na rezerwie i czesto slyszalem mruczenie pompy paliwowej. Pozniej mimo iz zalalem wiecej benzyny wciaz pompa bzyczala. Jeszcze pozniej zalalem caly bak i w koncu zamilkla, ale jak pozostaje juz mniejsza ilosc paliwa ok 5l w baku, to znowu problem, przerywa. Dzieje sie to w szczegolnosci na biegu 1 jak gwaltownie chce ruszyc, a jak wiadomo czasami trzeba szybko uciec ze skrzyzowania. Moze jakas rada, moze to pompa paliwa sie uszkodzila jazda czesta na rezerwie, albo jakies syfy mi tam siedza w ukladzie, moze pomogla by zmiana filtra paliwa? Co myslicie o tym?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z pompą jest możliwy. O ile wiem to w k-jetronicu są dwie i łącznie dają wysokie ciśnienie chyba aż 8 barów (przykładowo do wtrysku digifanta tylko 3 bary)
. Więc faktycznie trzeba by wydajność zmierzyć manometrem bo może padły.
. Więc faktycznie trzeba by wydajność zmierzyć manometrem bo może padły.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
http://vw-scene.info/silniki.html a tu sprawdz jakie twoj silnik powinien miec cisnienie,kliknij na twoj silnik