Problemy z gaźnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy z gaźnikiem
Mam Golfa MK2 1,6 benzyna.
Ostatnio strasznie wzrosły mi obroty. Kumpel coś pokombinował mi przy nim i obecnie chodzi on jak chce. Jak spada z wysokich obrotów to po prostu gaśnie i wogóle ma za niskie obroty. Jest po prostu w rozsypce.
Jak poznać jaki to model gaźnika?
Wiem już napewno, że to pierburg.
Tylko który?
Ostatnio strasznie wzrosły mi obroty. Kumpel coś pokombinował mi przy nim i obecnie chodzi on jak chce. Jak spada z wysokich obrotów to po prostu gaśnie i wogóle ma za niskie obroty. Jest po prostu w rozsypce.
Jak poznać jaki to model gaźnika?
Wiem już napewno, że to pierburg.
Tylko który?
Ostatnio zmieniony pn mar 05, 2007 19:18 przez Jozak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Były dwa często spotykane typy. Pierburg 2EE i 2E2. Inne sa rzadkie (Solex, Keihin). Wpisz sobie te nazwy w gogle (grafiki) wyskoczą ci fotki i sobie porównasz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
To w końcu jaki masz ? Rób jak chcesz ale, może można go jakoś uregulowac tylko nie przez kumpla tylko przez mechanika z odrobiną wiedzy ... kupisz używany (skąd będziesz wiedział czy dobry) lub regenerowany, wydasz kasę, a potem się okaże że nie to ... napisz co się dzieje - jest tu sporo ludzi - przynajmniej naprowadzą cię na problem ... 
TDPower
- koonrad
- majster ulepszacz

- Kontakt:
tak z własnej persepktywy to polecam zmiane na webera,
troszke zmnian jest. ale efekt naprawdę nie do porównania
:ps:mi sdpala ok 10l LPG na 100km w cyklu miejskim, ale wiodac różnicę do do szybkości i przyśpieszenia
pozdrawiam
troszke zmnian jest. ale efekt naprawdę nie do porównania
:ps:mi sdpala ok 10l LPG na 100km w cyklu miejskim, ale wiodac różnicę do do szybkości i przyśpieszenia
pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]