Witam ,czy ktoś mi moze powiedziec co moze byc powodem ze golfik sobie gasnie jak podczas jazdy zrzuci sie go na luz i spadaja obroty.dzieje sie to nie zawsze i nieregularnie.swiece nowe przewody wysokiego tez,kable do cewki zasilajace zmienione.
Pozdrowienia
mk2 dziwnie gasnie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
U mnie jest to samo. Raz mi zgaśnie a raz obroty spadną...
do granicy zgaśniecia. Walcze już z tym od miesiąca. Ostatnio zmieniłem akumulator i jest znaczna poprawa, ale dalej przygasa.
GOLF 1.8 RP 90r. full wypass.
- bartek1001
- Mały gagatek
- Kontakt:
mam to samo
nad glowica mam takie male cos w ksztalcie walca ktore dodaje powietrza do mieszanki benzynowej wystaja z tamtad 2 kable jesli jeden z nich sie odlaczy wtedy na wolnych gasnie
tzn walczy walczy ale w koncu gasnie
pozdrawiam
pozdrawiam
- bartek1001
- Mały gagatek
- Kontakt:
mam to samo
nad glowica mam takie male cos w ksztalcie walca ktore dodaje powietrza do mieszanki benzynowej wystaja z tamtad 2 kable jesli jeden z nich sie odlaczy wtedy na wolnych gasnie
pozdrawiam
pozdrawiam
- Bezy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: mk2 dziwnie gasnie.
Ale kiedy to Ci sie dzieje? Tylko w czasie jazdy np czy nie w sytuacji jak jedziesz ok 100 i nagle wrzucisz na luz? Czy wtedy Ci gasnie? Czy "ot tak"?remixm pisze:Witam ,czy ktoś mi moze powiedziec co moze byc powodem ze golfik sobie gasnie jak podczas jazdy zrzuci sie go na luz i spadaja obroty.dzieje sie to nie zawsze i nieregularnie.swiece nowe przewody wysokiego tez,kable do cewki zasilajace zmienione.
Pozdrowienia
Witam
Dzisiaj cos podobnego mi sie przytrafilo...jechalem moze 40 zblizalem sie do skrzyzowania wiec zwolnilem hamowalem sprzeglo i padl zgasl kompletnie. Odpalilem i jakos przez chwile mocy nie mial nawet zgasl powtornie wiec po ponownym rozruchu i przygazowaniu rozruszal sie i jechal dalej jednakze zdzwilo mnie to. hm zauwazylem ze jak wlaczam ogrzewanie tylnej szyby to obroty lekko spadaja, to czuje sie gdy auto stoi...Tylnia szyba az tyle mocy potrzebuje, ze obroty spadaja? oczywiscie nie gasnie tylko czuje sie lekki spadek
Dzisiaj cos podobnego mi sie przytrafilo...jechalem moze 40 zblizalem sie do skrzyzowania wiec zwolnilem hamowalem sprzeglo i padl zgasl kompletnie. Odpalilem i jakos przez chwile mocy nie mial nawet zgasl powtornie wiec po ponownym rozruchu i przygazowaniu rozruszal sie i jechal dalej jednakze zdzwilo mnie to. hm zauwazylem ze jak wlaczam ogrzewanie tylnej szyby to obroty lekko spadaja, to czuje sie gdy auto stoi...Tylnia szyba az tyle mocy potrzebuje, ze obroty spadaja? oczywiscie nie gasnie tylko czuje sie lekki spadek