KAPIĄCA KLIMATYZACJA DO WEWNĄTRZ-PASSAT 1.9TDI

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Gozdzik
Nowicjusz
Nowicjusz

KAPIĄCA KLIMATYZACJA DO WEWNĄTRZ-PASSAT 1.9TDI

Post autor: Gozdzik » pn lip 10, 2006 14:50

Witam ,prosze o pomoc !! Nabiłem w tym roku klimatyzacje czynnikiem i zauważyłem że skraplająca sie woda z układu klimy cieknie mi poprostu do wewnątrz auta i to jak!! normalnie mam kałuże od strony passażera.Czytałem gdzieś na forum że to może być jakiś niedrożny przewód który odprowadza te skropliny. Czy ktoś sie orjętuje w tym temacie i pojezdzie!!!!
Pozdrawiam Piotr.

Gozdzik

Glizda

Post autor: Glizda » pn lip 10, 2006 16:09

Rozwiązanie.
Nad nogami jest łączenie odprowadzenia wody z klimy. Jak jest wylot zatkany to zaczyna tam przebierać i.... wylewa. Żeby udrożnić odprowadzenie wody trzeba deske rabować albo skrzynie obniżyć bo ukł wydechowy blokuje dostęp( wylot jest pod wygłuszeniem) U mnie ten "lejek" od skroplin był połamany i lało się do środka więc wziąłem węża ogrodowego i zamocowałem obsmarowałem silikonem i wszystko jest taraz w porządku!

[ Dodano: 12 Lip 2006 09:36 ]
Witaj Glizda,

Cześć odpisałeś mi na frum odnośne klimy(za co uprzejmie dziękuje), mam pytanie do ciebie bo niebardzo rozumiem co oznacza zdanie "trzeba deske rabować" tz. co sciągać całą deche(pulpit) ??I czy ten lejek znajduje sie od strony pasaażera w kabinie czy na zewnątrz pod podwoziem?Co mam rozebrać?... czy ten schowek na kluczyk od pasażera też sciągnąć??
Z góry dziękuje za odpowiedź bynajmnej bede wiedział od czego zacząć...
Pozdrawiam Piotr...
(cytuję maila)

Ten wylot masz na wysokości popielniczki od środka, musisz tam dotrzeć i bez ściągnięcia wykładziny od posażera się nie obejdzie co w twoim przypadku porządane. Deski całej nie będziesz musiał ściągać tylko tam od spodu poluzować, zresztą pooglądaj to tam bo może bedziesz umiał inaczej podejść.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”