[MK3] Jak zdjąć tapicerkę tylnych drzwi?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
[MK3] Jak zdjąć tapicerkę tylnych drzwi?
Własnie rozbieram auto i nie mogę zdjać tapicerki z tylnych drzwi, wypiąłem z zatrzasków, ale jeszcze trzyma mi sie u góry przy szybie. Tam jest taka plastikowo-gumowa listwa, która nachodzi na tapicerkę. Czy trzeba ją jakoś wyjąć i wtedy uda się wypiąc tapicerkę?
Nie chce nic na siłe, a jak próbowałem podważyć cieńkim wkrętakiem te listwę przy szybie to zaczęła pękać.
NO I POŁAMAŁEM TAPICERKĘ!:(
Nie chce nic na siłe, a jak próbowałem podważyć cieńkim wkrętakiem te listwę przy szybie to zaczęła pękać.
NO I POŁAMAŁEM TAPICERKĘ!:(
auta kwitnące wiśnią
- Paweł Marek
- V.I.P.
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
No mądry polak po szkodzie, ale na szczęascie udało juz mi się znaleźć tapicerkę na allegro. Dzięki za pomoc.Paweł Marek pisze:No szkoda, trzeba robić z to z wyczuciem, jak nie chce puścić to odchylić trochę, wsadzić dłoń od spodu jak najdalej do góry i tak sobie pomagać
+ 1 pkt
auta kwitnące wiśnią
Jak juz tapicerka była wypieta z zaczepów pociagnołem do góry i wyjołem ją razem z uszczelką.Paweł Marek pisze:pociagnąć do siebie...
Czy teraz przy wkładaniu musze odczepić uszczelke od boczka i włożyć ja w dzwi ? Czy zakładać razem z boczkiem ?
Dodam ze troche mi przeszkadza wystająca klamka .
Ostatnio zmieniony śr mar 05, 2008 16:57 przez MarcoVW, łącznie zmieniany 1 raz.