silnik benzyna 1,4 - klepie jak diesel cemu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
silnik benzyna 1,4 - klepie jak diesel cemu?
witam
mam taki problem
zimny silnik 1,4 2000 rok klepie jak rasowy dieselek kiedy go odpalam po jakims czasie stukanie cichnie . wymieniane byly regulatory zaworow czy jak to sie tam nazywa
i tak dalej rano mam rasowego dieselka
moze wie ktos o co tu chodzi
mam taki problem
zimny silnik 1,4 2000 rok klepie jak rasowy dieselek kiedy go odpalam po jakims czasie stukanie cichnie . wymieniane byly regulatory zaworow czy jak to sie tam nazywa
no własnie najczesciej przyczyną takiego stukotu są popychacze (szklanki) ale skoro masz wymienione... a zalałes markowym olejem...? BTW: u mnie tez klekocze ale mi to nie przedszkadza 

Nocne Mary Squad 

djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
-
- Nowicjusz
- -Jeloniusz-
- Mały gagatek
PO ZAKUPIE GOLFA IV 1.4 TEŻ MI SIE WYDAWAŁO ŻE GŁOŚNO CHODZI . WCZEŚNIEJ MIAŁEM CORDOBE I O WIELE CISZEJ CHODZIŁ SILNIK. ROZMAWIAŁEM ZE ZNAJOMYM Z SERWISU WV I POWIEDZIAŁ ŻE TO NORMALNE W TYCH SILNIKACH BO ZAWORY REGULOWANE SĄ CISNIENIEM OLEJU I DLATEGO ZARAZ PO ODPALENIU TROCHE GŁOSNIEJ CHODZI . WIĘC NIE PRZEJMUJ SIE TYLKO GAZ DO DECHY I W DROGE 

- martines
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: silnik benzyna 1,4 - klepie jak diesel cemu?
Kolego mam ten motorek widziałem już wiele motorków tego typu. Te motorki pracują jak ciche dieselki klekoczą i trzesa sie jak galaretka:)kacper1975 pisze:witam
mam taki problem
-
- Nowicjusz
Re: silnik benzyna 1,4 - klepie jak diesel cemu?
Kolego mam ten motorek widziałem już wiele motorków tego typu. Te motorki pracują jak ciche dieselki klekoczą i trzesa sie jak galaretka:)[/quote]
tylko czemu po 80 000 ktore zrobilem dopiero tak zaczal klepac a wczesniej cichutki jak mysz pod miotłą
tylko czemu po 80 000 ktore zrobilem dopiero tak zaczal klepac a wczesniej cichutki jak mysz pod miotłą
- sq8bwh
- Ma gadane
Tam jest hydraulikaworms pisze:A luzy na zaworach sa dobrze wyregulowane, bo to także może być przyczyną takiego klapania...
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
[ Dodano: Sro Lip 05, 2006 10:38 pm ]
Znaczy się podróbka w/w oleju chyba że kupowany na zachodzie bo w Polsce był by to cud aby kupić orginalny.. i ja bym stawiał na olej.. Zalej Agip'a o parametrach do Twojego silnika i zbaczysz różnicę.kacper1975 pisze:castrol magnatec
ten silniczek jeszcze niedawno chodzil tak cicho ze prawie go nie bylo slychac