Elektryczne szyby - działają i nie działają :(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Elektryczne szyby - działają i nie działają :(

Post autor: Razal » pn lip 03, 2006 08:50

Mam taki problem - ostatnio pojeździłem z otwartym oknem - podjeżdżam na parking chce zamknąć okno od strony kierowcy, naciskam przycisk zamykania szyby i NIC :( prawe z przycisku kierowcy działa normalnie....

Po kilku próbach postanowiłem rozebrać tapicerkę i zobaczyć co jest grane ... Wtyczka była na miejscu zaciśnięte, ale jak ją ściągnołem i założyłem ponownie to zaczęło okno działać - popryskałem CX80 jakiś czas pojeździłem i znowu nie można zamknąć okna - więc znowu rozbiurka tapicerki itd... Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?? Co tam trzeba zrobić żeby to działało jak powinno ??

Pozdrooo :pub:

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » pn lip 03, 2006 09:18

Z tego co piszesz to masz zaśniedziałe wtyki i niestykające się za dobrze kable. Sprawdź kable od szyb ale nie tylko te idace pod tapicerką tylko wszystkie. Obstawiam że nie styka Ci za dobrze na tej okrągłej kostce przez którą kable idą do kabiny. Sprawdź jedną i drugą stronę i powinno pomóc na dłużej. Ja pare dni temu prowadziłem kable od głośników z przodu to w tych okrągłych kostkach taka kicha była że jeszcze sam nie wiem do końca jak mogłem to podłączyć. Nawalone było kabli jak od elektrowni jakiejś :otepienie: , a na dodatek połowa z jednej strony była niepodłączona z drugiej. Ja nie wiem co za apacz robił instalkę w moim MKIII :kac: , ale o elektryce to on zielonego pojęcia nie miał widocznie.

Pozdrawiam
dzikgtc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”