mk3 Aparat zapłonowy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

mk3 Aparat zapłonowy

Post autor: Jacenty85 » ndz lip 02, 2006 22:59

Witam! Wiecie męczy mnie pewna sprawa. Kupiłem nowy aprat zapłonowy na Allegro. Okazało się, że był on powodem zamulania auta. Czym wiecej gazu dodawałem tym bardziej go zamulało (zapłon ustawiony na VAGU-poprawnie). Zmieniłem na stary aparat z luzami i objaw ustąpił. Auto nie pracuje już tak ładnie równo dlatego że te ogromne luzy to powodują. I mam takie pytanie: Co może być uszkodzone przy tym aparacie z allegro że daje takie dzwine objawy. Poza tym przy przyspieszaniu na nim słychać jakieś skrzeczenie. Fakt że olej przedostaje się do środka ale nie zalewa mocno czujnika halla. Zmieniłem kopulke z ciekawości i palec i bylo nadal to samo. A kiedy zmienilem na stary oryginalny aparat wszystko chodzi ładnie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » pn lip 03, 2006 08:53

moze trafilef na feler poprostu, postaraj sie pozyczyc od kolegi jakis nowszy aparat i sprawdz jak bedzie dzialal, a tego wycieku oleju to musisz sie pozbyc i to szybko :)

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pn lip 03, 2006 16:55

Witam a moze masz bicie na ośce aparatu . Sprawdz czy czasami przysłona nie ociera Ci o czujnik Halla

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » wt lip 04, 2006 21:17

no właśnie zmieniłem na inny aparat i jest cacy. Własnie wydaje mi się że ośka ma minimalne bicia (nie luz tylo jest krzywa koło czujnika), no i ten olej...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”