!!! PILNE !!! 1.8 ABS gaśnie - juz po wymianach!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
!!! PILNE !!! 1.8 ABS gaśnie - juz po wymianach!!
Witam. Napisałem nowy temat ,choc juz kilka było wskazówek w poprzednich tematach.
Gofer był u mechanika - wymieniono rozrzad,olej,swiece,filtry,CZUJNIK HALLA,kopułke z palcem,próbowano 3 cewki i dalej to samo :po przejechaniu ok.0,5 do 2 km silnik gaśnie,po chwili ponownie zapalam i jade znów 0.5 do 2 km i sytuacja sie powtarza.
Czyzby pompa paliwa?- chociaz slychac jak chodzi.(moze przekaznik albo moduł sterujacy?). Jednym słowem katastrofa.
Gofer był u mechanika - wymieniono rozrzad,olej,swiece,filtry,CZUJNIK HALLA,kopułke z palcem,próbowano 3 cewki i dalej to samo :po przejechaniu ok.0,5 do 2 km silnik gaśnie,po chwili ponownie zapalam i jade znów 0.5 do 2 km i sytuacja sie powtarza.
Czyzby pompa paliwa?- chociaz slychac jak chodzi.(moze przekaznik albo moduł sterujacy?). Jednym słowem katastrofa.
Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Moze to byc pompa paliwowa lub którys z czujników tempeartury. Ale raczej pompa z doswiadczenia wiem ze takie grymasy potrafi miec. Raz sobie działa a raz nie czasmi zdaza sie to radziej czasmi czesciej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Jest (kluczyki - jeden taki chyba jak powinien byc - drugi dorabiany zwykły, tez sie nim odpali) - ale gdy imobilajzer odetnie dopływ to ponowne uruchomienie jest chyba niemozliwe? (moze sie myle). Filtr paliwa wymieniony - (wszystkie filtry wymieniłem)Adamtd pisze:aegiss, a tak dla formalności to masz w tym aucie imobilajzer??
A i zapomniałem dodać komputer diagnostyczny podłaczony nie wykazał zadnych usterek.
oddalem dzis auto do znajomego elektromechanika jesli on nic nie poradzi to zostanie juz chyba serwis VW (tam mnie pociagna

Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.
Taki objaw jak opisałeś - czyli gaśnięcie po 100 metrach, czy kilometrze miałem w służbowym oplu corsie - auto trafiło na lawecie do serwisu i tam się okazało że cała centralka alarmu do wymiany - imobilajzer odcinał sobie według uznania zapłonaegiss pisze:ale gdy imobilajzer odetnie dopływ to ponowne uruchomienie jest chyba niemozliwe? (moze sie myle)
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....