w moim mk3 przecieka szyberdach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marjan
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

w moim mk3 przecieka szyberdach

Post autor: marjan » pn cze 19, 2006 16:41

ostatnio zauważyłem ze w moim mk3 kapie woda zrobiłem roznanie i zauważyłem ze po srodku szybera na uszczelce jest 3mm dziura wygląda na to ze jak szyber mi się chował to gdzie cos zachaczyło i się wyrwalo mam pytanie czy mozna to naprawic jakims domowym sposobem i czy mozna wymienic samą uszczelką na tym szkle, gdzie mozna cos takiego zrobic i jakie to są koszty
dzięki za pomoc

[ Dodano: Pon Cze 19, 2006 16:46 ]
dodam ze dzwoniłem do firmy która zajmuje się wymianą uszczelek i facet powiedział zebym sobie udroznił na wszelki wypadek kanaliki odpoływowe jak to zrobic i gdzie one się znajdują??

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pn cze 19, 2006 16:49

usszczelki raczej nie wymienisz, masz farta bo akurat kolega bolo http://forum.vwgolf.pl/profile.php?mode ... ile&u=9926 ma szybę do szyberdachu w super-stanie. To solidny sprzedający, sam od niego kupowałem resztę szybra (dlatego wiem ze została mu szyba) -polecam interesy z nim, ale odradzam najtańsze formy wysyłki (pie%^&*&^ poczta). bolo - :pub:

[ Dodano: Pon Cze 19, 2006 16:52 ]
do tylnych kanaów sie raczej nie dobierzesz bez wyjęcia podsufitki, do przednich tak samo. Jest ich cztery, dwa mają ujście pod przednimi drzwiami (jak je otworzysz to zobaczysz takie końcówki skierowane w dół. Ale skoro jesteś pewien że przeciek jest w okolicach uszczelki to znaczy że kanały są w dobrym stanie. Te przednie mozesz podłaczyć na chwilę do sprężarki przy otwartym dachu, moze trochę pomóc.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn cze 19, 2006 18:33

ja miałem podobną zecz z tym że podłoga od kierowcy była mokra po myjni i deszczu okazało się że wyleciał wężyk odprowadzający wodę z koncówki która wychodzi na zewnątrz słupka wsadziłem ja ale co się namęczyłem aby ją wsadzić nie demontowałem bocznego słupka tzn tapicerki za mocno nie ruszaj końcówką przy słupku ten wężyk jest wsadzony tylko na 0.5 cm i ucięty pod skosem łatwo może wypaść

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » pn cze 19, 2006 18:43

jestes pewny ze ta uszczelka to wyrwana?? bo powinno tam troche brakowac zeby w lato sie nie marszczyla... u mnie w zime jest z 3-4 milimetry, teraz 2-3, nic nie cieknie, bo przeciez masz po to te rurki z odplywami, zeby nie sie nie przelewalo do srodka.. :)

marjan
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marjan » wt cze 20, 2006 14:52

tak powinna byc tam przerwa ale dodatkowo widac gołym okiem ze kawałek uszczelki odpadł, czyli mam rozumiec tak ze jak brak uszczelki to woda powinna spływac a ja mam zatkane kanaliki odprowadzające a ma ktos inny sposób oprócz tego kompresora jak to przepchnąć??

[ Dodano: Wto Cze 20, 2006 14:54 ]
u mnie jest tak ze jak odsunę podsufitke i przejadę ręką w tym miejscu to czuję ze woda leci w miejscu gdzie poszła uszczelka no i jak ruszam to leje się przy przednim i tylnim słupku

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”