Gasniecie silnika przy wlanczaniu na bieg jałowy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Kolo-K2
Nowicjusz
Nowicjusz

Gasniecie silnika przy wlanczaniu na bieg jałowy

Post autor: Kolo-K2 » sob cze 17, 2006 00:41

witam was wszystkich.mam pytanie co do mojego auta.jestem w posiadaniu VW GOLF III GTI z silnikiem ADY.od pewnego czasu gasnie mi silnik przy wlanczaniu na luz poodczas jazdy.mam zainstalowany rowniez gaz ale na gazie nic takiego sie nie dzieje.radzono wyczyscic przepustnice......rowniez wymienic filtr paliwa...a moze to przyczyna pompy paliwa bo daje sie ja slyszec.prosze o POMOC...co o tym myslicie.pozostawiam pozdrowienia dla wszystkich szczesliwych posiadaczy GTI :chytry:

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » sob cze 17, 2006 13:09

Jesli ten objaw nie wystepuje na gazie co sie raczej czesto zadazało przy zbyt bezposrednim dolocie powietrza to wina lezy po stronie pompy paliwa w szczegolnosci ze ja słychac. Nie zaszkodzi wymienic filtr paliwa i sprawdzi filtr powietrza. Jednak stawiam na pompe. Czy podczas jazdy na benzynie silnik przerywa traci moc czy tylko gaśnie na wolnych obrotach ??

Pozdrawiam

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]

Kolo-K2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kolo-K2 » sob cze 17, 2006 14:56

silnik zachowuje sie poprawnie podczas jazdy.nie szarpie na biegach a tak jak pisalem gasnie raz na jakis czas podczas podczas jazdy gdy zalanczam luz.dzis wyczysciłem przepustnice benzynka i widze ze troche pomoglo.obroty nie schodza tak nisko.musze jeszcze pojezdzic i sprawdzic czy rzeczywiscie dalo to jakis efekt.i jeszcze jedno pytanko....jaki jest koszt nowej pompy paliwa,gdzie ja mozna kupic,czy na allegro jest ktos kto oferuje dobry towar i czy bede w stanie ja sam wymienic??prosze jeszcze o inne sugestie.jak na razie bardzo dziekuje i pozdrawiam.

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » sob cze 17, 2006 15:55

Sprawdź sobie wszystkie podciśnienia po prawej i lewej stronie kolektora dolotowego (razem z podciśnieniem do serwa) oraz szcezelność dolotu to podstawa. Moim zdaniem niema to nic wspólnego z pompą paliwa (jeżeli głośno pracuje to prawdopodobnie sitko przy pompie jest zabrudzone ale to da się wyczyścić). Pozdrawiam

piotr1979
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: piotr1979 » ndz cze 18, 2006 14:23

po wyczyszczeniu przepustnicy trzeba ja zaadoptowac vagiem

[ Dodano: Nie Cze 18, 2006 14:23 ]
zrobiles to?

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » ndz cze 18, 2006 14:35

Kolo-K2 pisze:witam was wszystkich.mam pytanie co do mojego auta.jestem w posiadaniu VW GOLF III GTI z silnikiem ADY.od pewnego czasu gasnie mi silnik przy wlanczaniu na luz poodczas jazdy.mam zainstalowany rowniez gaz ale na gazie nic takiego sie nie dzieje.radzono wyczyscic przepustnice......rowniez wymienic filtr paliwa...a moze to przyczyna pompy paliwa bo daje sie ja slyszec.prosze o POMOC...co o tym myslicie.pozostawiam pozdrowienia dla wszystkich szczesliwych posiadaczy GTI :chytry:
Tez mi się to zdarza... 1-2 razy w tygodniu...

[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”