Jakie klocki hamulcowe kupić ? - te co kupiłem to porażka :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jakie klocki hamulcowe kupić ? - te co kupiłem to porażka :(
Jakie klocki kupić do mojego Gofra 3 GT 1,9TDI 95rok na przód ??? Pojechałem ostatnio do chłopa żeby mi wymienił klocki z przodu - wymienił, zapłaciłem za klocki + robote ok.100zł i nie wiem co to za klocki (Firma jakaś polska Facam czy coś takiego), ale poprostu nie da się na tym jeździć - wydaje mi się że są twardsze od diamentu - skuteczność hamowania osłabła normalnie szok SORRY ale jest tak, że muszę kupić coś 'normalnego' - i tu prośba do Kolegów z FORUM - poradźcie co kupić - i tak dałem ciała, że teraz o to pytam, myślałem że chłopina wsadzi coś normalnego, ale za takie myślenie trzeba płacić niestety x2
Pozdrooooooooo
Pozdrooooooooo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Fabryka wklada Lucas'a a ja ostatnio przy okazji wymiany wrzucilem Ferrodo.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re
Ile Cię kosztowały te klocuszki ?? Może masz jakiegoś linka do sklepu internetowego ??Gitner pisze:Fabryka wklada Lucas'a a ja ostatnio przy okazji wymiany wrzucilem Ferrodo.
Pozdro
Gitner
Z góry dzięki
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Jakie klocki hamulcowe kupić ? - te co kupiłem to porażk
Razal pisze:Jakie klocki kupić do mojego Gofra 3 GT 1,9TDI 95rok na przód ??? Pojechałem ostatnio do chłopa żeby mi wymienił klocki z przodu - wymienił, zapłaciłem za klocki + robote ok.100zł i nie wiem co to za klocki (Firma jakaś polska Facam czy coś takiego), ale poprostu nie da się na tym jeździć - wydaje mi się że są twardsze od diamentu - skuteczność hamowania osłabła normalnie szok SORRY ale jest tak, że muszę kupić coś 'normalnego' - i tu prośba do Kolegów z FORUM - poradźcie co kupić - i tak dałem ciała, że teraz o to pytam, myślałem że chłopina wsadzi coś normalnego, ale za takie myślenie trzeba płacić niestety x2
Pozdrooooooooo
chłopie wywal te klocki jak najszybciej to dziadostwonajwiększe na świecie!!!
dobre klocki np. JURID sam takie mam i jestem bardzo zadowolony koszt klocków 60-70 zł
F126p, F126p, Polonez, Seicento 1,1, Golf 3, Audi A3, Passat B5, Golf IV, Passat B5, Alfa Romeo 156 JTD,
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dokładnie twarde tną tarcze i chyba tak się dzieje u mnie - dzisiaj będzie wylotka tego polskiego syfu z mojego Gofragreg pisze:brudziły bo są miekkie i się ścierają a twarde tną tarcze zamiast się ścierać.tomekzabrze pisze:textarow nie polecam bo jak zalozylem to straszni efelgi brudzily
rozmawiałem z kolegą - w jego Mk2 też kiedyś ktoś założył Facam'y - po 2 miesiącach popękały okładziny i miał tyko kawałki
Boshhhhhhhhhhhhh kto taki syf dopuszcza na rynek sprzedaży
Razal pisze:(Firma jakaś polska Facam czy coś takiego),
Ferodo Premier, lub DS Performance:
http://www.hamulce.net/
zadzwon, pogadaj
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Razal, jakby co to mam dostęp do takich klocków ferodo, ate, lucas textar, valeo
FERODO PREMIUM do mk3 1,9 TDI kosztowałyby u mnie 99 zł....
gorsze FERODO TARGET to koszt 76 zł...
ATE 114 zł
jakbys chcial zebym cos jeszcze sprwdzil to wal na priva, rozkrecam mały sklepik z tego typu rzeczami...pozdro
FERODO PREMIUM do mk3 1,9 TDI kosztowałyby u mnie 99 zł....
gorsze FERODO TARGET to koszt 76 zł...
ATE 114 zł
jakbys chcial zebym cos jeszcze sprwdzil to wal na priva, rozkrecam mały sklepik z tego typu rzeczami...pozdro
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
Ferrodo, Brembo, ATE , Lucas , Textar - z tych klocuszków bedziesz zadowolony , nie ma z nimi problemu.
Ale chciałem jeszcze cos powiedziec , bo koledzy nie wspomnieli o tym - nawet jesli założysz które z tych wymienionych klocków to i tak zaraz po wymianie hamulce są do niczego , ich skuteczność jest dość słaba , nowy klocek musi sie troche dotrzeć do tarczy hamulcowej tak żeby kontaktował sie całą powierzchnią i wtedy dawał maksimum siły hamowania. Także kup cos lepszego i nie wpadaj odrazu po wymianie w panikę , spokojnie najpierw pojeździc z 200-300km i nie hamować za ostro.
Ale chciałem jeszcze cos powiedziec , bo koledzy nie wspomnieli o tym - nawet jesli założysz które z tych wymienionych klocków to i tak zaraz po wymianie hamulce są do niczego , ich skuteczność jest dość słaba , nowy klocek musi sie troche dotrzeć do tarczy hamulcowej tak żeby kontaktował sie całą powierzchnią i wtedy dawał maksimum siły hamowania. Także kup cos lepszego i nie wpadaj odrazu po wymianie w panikę , spokojnie najpierw pojeździc z 200-300km i nie hamować za ostro.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]