Osłona termiczna wydechu - odpadła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Osłona termiczna wydechu - odpadła
Odpadła mi ta blacha co jest pomiędzy podwoziem a rurą wydechową (w kanale w którym idzie wydech - Golf II'91). Oczywiście całość teraz cholernie dzwoni. Nie mam pojęcia jak to było oryginalnie mocowane bo zostały mi tylko jakieś pordzewiałe resztki śrub wystających z podwozia. Jakbym chciał całkowicie tego się pozbyć to chyba musiałbym cały wydech demontować bo inaczej nie da sie tego wyciągnąć. Ma ktoś pomysł jak to zamocować spowrotem??
- Bazyl GT
- Mały gagatek
- Auto: MK3 1.8 GT
- Silnik: ADZ
To było mocowane na wystajacych z podwozia gwintach, za pomocą takich "klipsów" (blaszek z dziurką).
Zrób kulki z Poxiliny i nawtykaj na te kikuty z podwozia - powinno działać.U mnie też dzwoniło, ale poprawiłem. Ewentualnie bym proponował krótkie blachowkręty lub nitować, jak nie ma do czego czepić.. Tylko dobrze zarzygać jakimś bitexem w tych punktach! A wymontować? Chyba nie ma problemu - pociągnąć i wyjdzie - to miękka blacha. Chyba, że nie chcesz jej uszkodzić...
Zrób kulki z Poxiliny i nawtykaj na te kikuty z podwozia - powinno działać.U mnie też dzwoniło, ale poprawiłem. Ewentualnie bym proponował krótkie blachowkręty lub nitować, jak nie ma do czego czepić.. Tylko dobrze zarzygać jakimś bitexem w tych punktach! A wymontować? Chyba nie ma problemu - pociągnąć i wyjdzie - to miękka blacha. Chyba, że nie chcesz jej uszkodzić...
- Paweł Marek
- V.I.P.