problem auto przerywa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
problem auto przerywa
Siemka zakupilem niedawno golfa 3 gti zatankowalem paliwa smigalem do mometu kiedy to nie zapalila sie rezerwa pojedzilem jeszcze troche na rezerwie po czym zaczelo mi szarpac autem i podjechalem na stacje i wlalem poraz kolejny lecz autem nie przestalo juz szarpac na niskich obrotach jest wszytsko ok lecz gdy obroty przekraczaja 3 tys auto dlawi sie i szarpie pomocy gdzie szukac przyczyny ??
Ostatnio zmieniony śr kwie 29, 2009 00:21 przez skater16, łącznie zmieniany 1 raz.
gorylek
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
nadal to samo sie dzieje
nadal dzieje sie to samo pomimo iz wymienilem filtr paliwa wlalem dosc duza ilosc paliwa okolo 30 litrow autem na okolo 3 tys obrotow zaczyna szarpac i przerywa nadal pomozcie
[ Dodano: 15 Cze 2006 09:33 ]
naprawde nikt nigdy nie spotkal sie z takim czyms w swoim mk3 2,0 gti jestem z lekka zdziwiony i podlamany tym gdyz auta te uwazalem za naprawde zywotne i solidne
[ Dodano: 15 Cze 2006 09:33 ]
naprawde nikt nigdy nie spotkal sie z takim czyms w swoim mk3 2,0 gti jestem z lekka zdziwiony i podlamany tym gdyz auta te uwazalem za naprawde zywotne i solidne

gorylek
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Ja stawiałbym cały czas na syf, który dostał się do silnika z baku.
Spróbuj preparatu do czyszczenia wtrysków i układu paliwowego LIQUI MOLY. Preparat nazywa się "Injection reignier", jest zupełnie nieszkodliwy dla silnika, a w moim przypadku zmniejszył drastycznie przerywanie.
Zatankuj za stówę i wlej całą puszkę.
A wygląda to tak:

Spróbuj preparatu do czyszczenia wtrysków i układu paliwowego LIQUI MOLY. Preparat nazywa się "Injection reignier", jest zupełnie nieszkodliwy dla silnika, a w moim przypadku zmniejszył drastycznie przerywanie.
Zatankuj za stówę i wlej całą puszkę.
A wygląda to tak:

-
- Mały gagatek
- Kontakt:
ok sprawdze jeszcze toa metrode a koniecznie musi byc to ten produkt gdyz jest ich na rynku dosc duzo sprobuje i napisze czy zmienilo sie cos czy tez nie
[ Dodano: 17 Cze 2006 00:23 ]
i pupa nawet plyn do czyszczenia wtryskow i ukladu paliwowego nie pomogl wyczyszczona pompa filtr paliwa uklad dolotowy powietrza filtr powietrza nic nie pomaga jeszcze dzis jade na komputer podobno jest mozliwosc ze mapa paliwowa sie pochrzantolila oby to bylo to pozdrawiam forumowiczow i tych co sluza pomoca

[ Dodano: 17 Cze 2006 00:23 ]
i pupa nawet plyn do czyszczenia wtryskow i ukladu paliwowego nie pomogl wyczyszczona pompa filtr paliwa uklad dolotowy powietrza filtr powietrza nic nie pomaga jeszcze dzis jade na komputer podobno jest mozliwosc ze mapa paliwowa sie pochrzantolila oby to bylo to pozdrawiam forumowiczow i tych co sluza pomoca

gorylek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja mialem taki przypadek. Wymieniłem filtr paliwa i nic nie pomogło od razu, ale jednak po jakichś 100 km ostrej jazdy wszystko ustąpiło. Przypuszczam że wtryski się czymś zapaprały a potem same oczyściły, ale nie mogę być pewien bo skąd.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
:(
i tu kolejny problem nie pompa napewno gdyz bylem dzis na komputerze cala elektryka plus sonda pompa i reszta sa jak najbardziej ok plyn zalany paliwo tez przejechane okolo 250 km i naprawde niewiele sie zmienilo ktos powiedzial mi jeszcze jak wymieniles juz filtr paliwa filtr oleju olej sprawdziles pompe sonde i podlaczyles komputer i nadal nic wymien rozrzad moze on przesunal sie o zabek i jest przyczyna zaczynam tracic nadzieje
[ Dodano: 18 Cze 2006 00:47 ]
a wy co myslicie ma cos rozrzad do tego calego ambarasu zaznacze jeszcze ze tak swiece jak i przewody mam tez noweczki inwestuje pokolei lecz rezultatu nie ma a jesli chodzi o wtryski to juz zielonego pojecia nie mam jak je czyscic jak dotrzec do nich staram sie jezdzic i licze na to ze poprawi sie to ale czy nie za duzo juz kilometrow nakreconych z wskazowka na max 3 tys obrotow bo wtedy tylko nie szarpie ??
??
??
[ Dodano: 18 Cze 2006 00:47 ]
a wy co myslicie ma cos rozrzad do tego calego ambarasu zaznacze jeszcze ze tak swiece jak i przewody mam tez noweczki inwestuje pokolei lecz rezultatu nie ma a jesli chodzi o wtryski to juz zielonego pojecia nie mam jak je czyscic jak dotrzec do nich staram sie jezdzic i licze na to ze poprawi sie to ale czy nie za duzo juz kilometrow nakreconych z wskazowka na max 3 tys obrotow bo wtedy tylko nie szarpie ??
??
??

gorylek
ale pomysl czy moglby ci sie rozrzad przestawic?chyba a raczej napewno nie.jesli elektrycznie jest sprawny to tylko jakis syf zassany gdzies w ukladzie paliwowym siedzi a tego komp nigdy niewykaze moze zmierzyc cisnienie wtrysku?a pompa paliwa moze tez ma za slabe cisnienie choc podaje ale za slabo?
[ Dodano: Nie Cze 18, 2006 10:57 ]
http://vw-scene.info/silniki.html tutaj zobacz jakie cisnienia powinienes miec
[ Dodano: Nie Cze 18, 2006 10:57 ]
http://vw-scene.info/silniki.html tutaj zobacz jakie cisnienia powinienes miec