[mkII] Autoalarm i c.z. MONTAZ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkII] Autoalarm i c.z. MONTAZ
Witam i pozdrawiam wszystkich!
Otoz kupilem sobie autoalarm z c.z. i chcialbym go teraz zamontowac,opis przewodow a alarmie jest prosty,natomiast przydalby sie jakis opis przewodow w moim golfie 2 1.6 '89,zebym wiedzial,ktore przewody z alarmy,z ktorymi podlaczyc w samochodzie?\
Ma ktos takie informacje?
Z GORY WIELKIE DZIEKI!!!!
Otoz kupilem sobie autoalarm z c.z. i chcialbym go teraz zamontowac,opis przewodow a alarmie jest prosty,natomiast przydalby sie jakis opis przewodow w moim golfie 2 1.6 '89,zebym wiedzial,ktore przewody z alarmy,z ktorymi podlaczyc w samochodzie?\
Ma ktos takie informacje?
Z GORY WIELKIE DZIEKI!!!!
Witam - teraz niedawno zakładałem u siebie alarm i centralny na 4 drzwi zajęło mi to prawie całą sobotę, jeżeli chodzi o podłaczenie przewodów to dosyć proste najwiecej zabawy jest z centralnym zamkiem , ułatwieniem jest to że w przednich drzwiach (w takich plastikach przy zamku) jest już otwór do zamontowania cięgna od siłownika natomiast w tylnych tego otworu nie miałem i musiałem sobie przewiercić ale spoko, najwiecej roboty jest z rozbieraniem i zakładaniem tapicerki acha i jeszcze jedno siłownik montujemy tak aby po opuszczeniu szyby nie chaczyło nam o nic (np o przewody) ja do mocowania przewodów użyłem takich plastikowych zacisków a sterownik zamka i alarmu umieściłem w środku samochodu pod obudową (tą przy dźwigni skrzyni biegów) jest tam full miejsca(no może nie dosłownie pod ale z tyłu obudowy od wewnątrz) z tego co pamietam przewód przy stacyjce który po odpaleniu silnika ma +12 V jest koloru żółto czarnego, masa wiadomo, tylko jeszcze nie wiem jak podłączyć się do bezpiecznika i narazie zostawiłem te przewody wolne ale popracuję nad tym,syrene umieściłem pod maską, przwody pociągnąłem zaraz przy skrzynce z bezpiecznikami (jest tam jedna wolna gumowa zaślepka) acha trzeba też pamiętać o bezpiecznikach na kierunkowskazy to na tyle jak mi się coś przypomni to napiszę
pozdrawiam
pozdrawiam
jesli mam alarm z pilotem to centralka musi byc zamontowana w jakims konkretnym miejscu, zeby byl zasieg pilota.
np pod deska rozdzielcza?
jesli ktos potrzebuje to tutaj sa kolory kabli:
kierunek - czarno-zielony
kierunek - czarno-bialy
krancowki drzwi - brazowo-bialy
+12 - czerwony groby
po zaplonie - czarny
np pod deska rozdzielcza?
jesli ktos potrzebuje to tutaj sa kolory kabli:
kierunek - czarno-zielony
kierunek - czarno-bialy
krancowki drzwi - brazowo-bialy