Witam wszystkich, od pewnego czasu mam problem z odpaleniem swojego mk3 tzn, raz odpali a raz muszę go męczyc,nie miałem problemu nawet przy temp -30stopni a od kilku dni problem się narasta no.wsiadam do auta cyk i pali za pierwszym razem zajade zatankować i mam problem aby go odpalić .Co to może być.Posiadam silnik 1.8 jednopunktowy wtrysk.
Pozdrowionka pomóżcie.
Nie odpala za kazdym razem MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
masz ten sam silniczek co ja powiem ci jedynie co moze byc przyczyną to na wykończeniu pompa paliwa lub t o to sam sprawdzić jak nie odpali wykręć swiece sprawdz iskrę jeżeli nie będzie to kopułka palec cewka czujnik halla na aparacie zapłonowym czujnik ma 3 kabelki sprawdz czy dobrze siedza we wtyczce
POMÓŻCIE!jeszcze gorzej jak było, nie chce wogule odpalić
Jedyne co sprawdziłem to tą kostkę koło aparatu zapłonowego do wczoraj odpalał coraz gorzej aż dziś nie odpaliłem go wogule,po prekręceniu stacyjki słyszę pompę to chyba powinna działąć?,a co zauważyłem pali bez problemów na popych.HELP co to może być kończę prace póżno i nawet nie mam kiedy jechać do mechanika a może wasze rady dały by skutek i naprawiłbym sam.Prosze pomóżcie
Dodano: Sro Cze 07, 2006 19:47
sprawdziłem kable i stwierdziłem że nie ma iskry od cewki zakupiłem nową kopułkę )BOSCHA) i nowe kable (CHAMPIONA) zapalił, a potem dalej to samo zauważyłem że iskra raz jest raz nie ma choc cześciej jej nie ma pytanie czy jak wymienię cewkę nie bedzie niespodzianek?Pomóżcie.
Dodano: Sro Cze 07, 2006 19:47
sprawdziłem kable i stwierdziłem że nie ma iskry od cewki zakupiłem nową kopułkę )BOSCHA) i nowe kable (CHAMPIONA) zapalił, a potem dalej to samo zauważyłem że iskra raz jest raz nie ma choc cześciej jej nie ma pytanie czy jak wymienię cewkę nie bedzie niespodzianek?Pomóżcie.
Znalazłem przyczynę w swoim aucie ...
Siemka wszystkim znalazłem czemu nie chciało odpalic mi auto wymieniełem kopułkę kable i dalej nic i otóż wszedłam do autka i przekręciłem stacuję na zapłon a potem powoli do rozruchu ale jeszcze nie odpalałem i zginęły kontrolki dopchałem kluczyk zapaliły sie auto odpaliło, tak więc wina leży w stacyjce.PORADA.Pozdrawiam wszystkich.
Temat uważam jeżeli chodzi o moje autko zakończony.
Temat uważam jeżeli chodzi o moje autko zakończony.