golf 2 1.8 GT

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

smuda
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

golf 2 1.8 GT

Post autor: smuda » sob cze 03, 2006 14:33

witammam problem i moze moglibysci emi pomoc
ostatnio urwal mi sie sworzen, odcholowali mnie do domu.
wzielem sie za naprawe. po sciagnieciu kola okazalo sie ze sworzen jest urwany , guma od przegubu pekla w 1 miejscu, i wyszla półos.
wlozylem półos (tak mi sie wydaje gdzy kolo sie wyprotowalo sworzen nowy wszedl w miejsce starego bez problemu tak jakby wszystko idealnie pasowalo), przykrecilem wszystko. odpalilem i postanowilem wjechac do garazu na kanal aby sie przyjzec czy cos wiecej mi si enieuszkodizlo:) podczas proby wjechania do garazu tzn po przejechaniu zaledwie 5 metrow po podjezdzie na podworku auto stanelo zaczelo cos ocierac trzeszczec w naprawianym kole.przy probie ruszania auto niejedzie tylko cos chrobocze ociera jakby zebatki sie ocieraly czy cos? co to moze byc czyzby pol os nieweszla na swoje miejsce?czy moze znow wyszla?czy moze to cos innego prosze pomozcie mi

smuda

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob cze 03, 2006 14:39

czyli sworzeń od zwrotnicy sie urwał, koło sie skręciło i wyleciała półośka z przegubu zewnętrznego. Dobrze rozumiem? Trzeba ściągnąś przegub zewnętrzny, rozebrać, umyć, i zobaczyć co tam się porobiło. Jest tam zabezpieczenie, podkładki sprężynowe, coś sie musiało zdewastować wewnątrz. Przypuszczam że przegub załatwiony.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

smuda
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: smuda » sob cze 03, 2006 15:32

urwal sie sworzen wachacza ten mocowanyna 3 sruby do wachacza i na 1 do kola

smuda

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”