moduł komfortu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
moduł komfortu
Mam Golfa III TDI z 1994r. Mam szyberdacz połączony z centralnym zamkiem. Gdzie znajduje się moduł komfortu odpowiedzialny za domykanie szyberdachu mpo zamknięciu centralnego zamka???
Szyby mam nie elektryczne. Normalne na korbkę:)
Szyby mam nie elektryczne. Normalne na korbkę:)
Ostatnio zmieniony sob cze 03, 2006 12:48 przez siwy2929, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
oryginalne szyby elektryczne masz?siwy2929 pisze:dzie znajduje się moduł komfortu odpowiedzialny za domykanie szyberdachu mpo zamknięciu centralnego zamka???
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
dokładnie. Pompkę można wypiąć z wtyczki a domykanie szyb i dachu będzie działać. Z modułów silniczków szyb po domkinięciu wszystkich leci sygnał na szybedach.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Modół komfortu znajduje się za włącznikiem świateł.
Musisz wyjąć włącznik śwateł żeby dostać się do komfortu.
Musisz wyjąć włącznik śwateł żeby dostać się do komfortu.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- Chmielu
- Kontakt:
Przynajmniej u mnie tak jest, i tak samo było u kumpla w GTi.pushkin77 pisze:pierwsze słyszę.....
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ten komfort chyba Ci sie pomylił z centralką od alarmu.... wielu ją tam montuje bo jest trochę miejsca a komfort to rzeczywiście jest zamykać/otwierać autko pilotem...Chmielu pisze:Modół komfortu znajduje się za włącznikiem świateł.
bo TEN komfort jest zaszyty w elektronice sterowników silników szyb i szybra
- Chmielu
- Kontakt:
Alarm faktycznie tam podłączałem....pushkin77 pisze:ten komfort chyba Ci sie pomylił z centralką od alarmu....
Ale przecierz komfort to w zasadzie nic innego jak przekaźnik podtrzymujący napięcie przez około 20 sekund co pozwala się domknąć szybom. U mnie ten przekaźnik znajdował sie właśnie w tamtym miejscu... Chyba, że nie to komfortem nazywacie....
Bo z kluczyka to chyba we wszystkich MK3 się okna domykały ??
Ahaa, wiec sprawa jasna. Piszesz o jakiejs przerobce, jakby to bylo montowane fabrycznie...Chmielu pisze:Ale przecierz komfort to w zasadzie nic innego jak przekaźnik podtrzymujący napięcie przez około 20 sekund co pozwala się domknąć szybom. U mnie ten przekaźnik znajdował sie właśnie w tamtym miejscu... Chyba, że nie to komfortem nazywacie....