Zawieszenie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Auto: Audi a4 b6 cabrio
Silnik: Bfb
Kontakt:

Zawieszenie

Post autor: Christopherek » śr maja 31, 2006 11:37

witam mam pytanie lub problem??otóż od pewnego czasu zauważyłem że przednie koła w moim holfiku zaczęły od góry wchodzić do środka tzn.wygląda to tak jak m.in.w bme e-30 tylne koła się "rozkraczają".Patrząc z przodu widze że koła nie są prosto tylko górna ich krawędż odchyliła się do środka i chowa się poza obrys nadkola.Z czym to jest związane?czyżby coś się wygięło?samochód nigdy nie był rozbity,uderzony czy coś w tym stylu.Zawieszenie mam gwintowane.proszę o odpowiedź jeśli ktoś wie o co chodzi.dzięki

Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr maja 31, 2006 11:42

kiedy ci się to r zuciło w oczy? jezeli ci nie ściaga i nie zcina opon to ok najlepiej by było jechac na zbiezność ni duzy koszt a masz 1000-0000% pewności

Awatar użytkownika
Chmielu
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Chmielu » śr maja 31, 2006 11:46

dziejo pisze:najlepiej by było jechac na zbiezność
Powim więcej - na geometrię - nie wiele większy koszt od zbieżności a ustawiają wszystko.
(Pewnikiem dziejo to właśnie miał na myśli) :pub:

Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.

Passat 1.8T - projekt K04

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » śr maja 31, 2006 11:53

Krzysiu tylko przed wjechaniem na stanowisko powiedz ze najpierw maja sprawdzic czy jest ok czy nie - to nic nie kosztuje. Dopiero jak komputer pokaze czerwone pola to niech zaczną ustawiac.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr maja 31, 2006 11:57

Chmielu pisze:Pewnikiem dziejo to właśnie miał n
TAK KOMPLEKS !

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Kontakt:

Post autor: Christopherek » śr maja 31, 2006 12:01

Chmielu pisze:
dziejo pisze:najlepiej by było jechac na zbiezność
Powim więcej - na geometrię - nie wiele większy koszt od zbieżności a ustawiają wszystko.
(Pewnikiem dziejo to właśnie miał na myśli) :pub:
jak będę dziś u Ciebie to zerkniesz swoim fachowym okiem czy wszystko jest wporządku u mnie z tym zawiasem i czy coś tam nie trzeba zmienić(ale mi się nie chce dziś w tej robocie siedzieć...)

Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf

Awatar użytkownika
Chmielu
Kontakt:

Post autor: Chmielu » śr maja 31, 2006 12:04

Christopherek pisze:jak będę dziś u Ciebie to zerkniesz swoim fachowym okiem czy wszystko jest wporządku u mnie z tym zawiasem i czy coś tam nie trzeba zmienić
Spox zerknąć można ale obawiam się, że "na oko" to niewiele tu pomoże. Żeby to zdjagnozować to maszyneria niestety potrzebna....
Christopherek pisze:ale mi się nie chce dziś w tej robocie siedzieć...
To wyłaź o 15 - ja dzisiaj tak kończę - i jedziemy oglądać tą Twoją maszynkę od spodu ;)

Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.

Passat 1.8T - projekt K04

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Kontakt:

Post autor: Christopherek » śr maja 31, 2006 12:08

Chmielu pisze:
Christopherek pisze:jak będę dziś u Ciebie to zerkniesz swoim fachowym okiem czy wszystko jest wporządku u mnie z tym zawiasem i czy coś tam nie trzeba zmienić
Spox zerknąć można ale obawiam się, że "na oko" to niewiele tu pomoże. Żeby to zdjagnozować to maszyneria niestety potrzebna....
Christopherek pisze:ale mi się nie chce dziś w tej robocie siedzieć...
To wyłaź o 15 - ja dzisiaj tak kończę - i jedziemy oglądać tą Twoją maszynkę od spodu ;)
nie posiedzę do 18 bo kilka dni mi teraz ucieknie bo jedziemy do mamusi i trzeba godzinek nadciągnąc.a wieczorkiem nie da rady nic popatrzeć?o 19 nie jest jeszcze ciemno.dużo tam się chyba nie dzieje poza tym że stale coś stuka,ale jak sprawdzał mi nechanik bylo wszystko si.Jedyne co zmieniałem to poduchy u góry jakiś czas było spoko i znów stuka.a i nie mam w amorach odbojów bo sie skończyły dawno temu :grin:

[ Dodano: Sro Maj 31, 2006 13:43 ]
ale chyba to nie jest nic poważnego i koło mnie kiedyś nie "wyprzedzi"'??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”