Witam!
dzisiaj wzialem sie za usuniecie malego ogniska rdzy
niestety jak wzialem sie za robote i odpalilem szlifierke to sie zalamalem
okazalo sie ze blacha przy samym spodzie nie wyglada za ciekawie :/ :/ :/
"wjechalem" pod samochod i dokonalem wstepnych ogledzin. tak naprawde nie jest tragicznie
ale chcialbym zakonserwowac cale podwozie.
tak wiec kieruje ten post do Was drodzy koledzy i kolezanki (te ktore znaja sie na mechanice )
prosze o jakis FAQ na temat tego jak sie za wszystyko zabrac, co kupic, czym zakonserwowac blache, itd.
kazde info jest dla mnie bardzo wazne.
i jeszcze prosilbym o oszacowanie mniej wiecej kosztow i czasu takiego przedsiewziecia.
nadmieniam iz chce to zrobic bardzo dokladnie.
pozdrawiam!!!
Jak to zrobic?? - konserwacja podwozia MK2 - PLZ HELP :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1- dokładnie i skrupulatnie oczyść wszystkie ogniska rdzy, jak są dziury to nawet wytnij trzeba bedzie łatać (spawara) kup srodek do konserwacji podwozia kiedyś to był BITEX teraz nie wiem jak sie nazywa. takie smolne swinstwo.
2- przetrzyj druciana szczotą najlepiej całe podwozie (same blachy) i pomaluj tym swiństwem.
Aha zapytaj przy zakupie jak to sie nanosi zeby Ci jakis głup nie sprzedal srodka do nanoszenia natryskowego.
Pozdroooooooooooooooo
2- przetrzyj druciana szczotą najlepiej całe podwozie (same blachy) i pomaluj tym swiństwem.
Aha zapytaj przy zakupie jak to sie nanosi zeby Ci jakis głup nie sprzedal srodka do nanoszenia natryskowego.
Pozdroooooooooooooooo
QURA
Zyskujesz szacunek i dziekujesz za pomoc wciskajac "POMOGŁ" a ja zbieram punkcika. :)
Zyskujesz szacunek i dziekujesz za pomoc wciskajac "POMOGŁ" a ja zbieram punkcika. :)