brak siły mk-2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysiumistrz
- Mały gagatek
- Kontakt:
brak siły mk-2
mam mk-2 sz silnikiem 1,6 na gazniku i jakos nie ma on takiego przyspieszenia jakie miec powinien zmieniłem mu swiece na nowe całe okablowaniejesdzi sie nim dobrze lecz nie ma takiego przyspieszenia jakie powinien miec nawet nie moge zerwac gumy na asfalcie.... jaka moze byc przyczyna ?? moze ktos miał podobny przypadek?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=564583&sid=15d903fd065a6ab71118a5fc773db695
Sraty taty. Chodzi o to że nie ma prawdziwego znawcy(speca =mechanika) na tym forum.
Mam identyczny problem co kolega auto idzie tylko 140km/h (ciśnienie na tłokach 12-14), jak dodam gazu to dopiero po chwili ciągnie.
Sprawdzałem wszystko. Wywaliłem kata, wymieniłem świece, filtr powietrza i nic. Doszłem do wniosku że może to być spowodowane uszczelką pod gaźnikiem lub sondą Lambda, tylko nie wiem jakie są skutki awarii sondy. W sobotę wymieniam uszczelkę pod gaźnikiem(mam nadzieję że to go boli) więc podziele się rezultatem. Jak narazie nikt nie zna rozwiązania choć osób które ma taki sam problem wciąż przybywa
Mam identyczny problem co kolega auto idzie tylko 140km/h (ciśnienie na tłokach 12-14), jak dodam gazu to dopiero po chwili ciągnie.
Sprawdzałem wszystko. Wywaliłem kata, wymieniłem świece, filtr powietrza i nic. Doszłem do wniosku że może to być spowodowane uszczelką pod gaźnikiem lub sondą Lambda, tylko nie wiem jakie są skutki awarii sondy. W sobotę wymieniam uszczelkę pod gaźnikiem(mam nadzieję że to go boli) więc podziele się rezultatem. Jak narazie nikt nie zna rozwiązania choć osób które ma taki sam problem wciąż przybywa
- MichalMys1
- Mały gagatek
- krzysiumistrz
- Mały gagatek
- Kontakt:
włąsnie w tym golfie ejst przyspieszenie ale brak jest tzw szybkiego startu poytem smiga juz ebz problemu i włąsnie podejrzewam tez soprzegło ale mam troche silnik zalany od strony kabiny... wiec i uszczelka etz moze byc....
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=564583&sid=15d903fd065a6ab71118a5fc773db695