Malowanie plastiku - chropowata struktura - mat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Malowanie plastiku - chropowata struktura - mat
Witam,
Mam pytania dotyczące malowania plastiku (zderzak)
1) jak pomalować plastik, aby uzyskać fakturę jak w oryginale lekko chropowatą??
2) jakiego lakieru użyć (mile widziane nazwy firm), aby uzyskać całkowicie matową powierzchnię??
Inne sugestie, wskazówki bardzo mile widziane
Mam pytania dotyczące malowania plastiku (zderzak)
1) jak pomalować plastik, aby uzyskać fakturę jak w oryginale lekko chropowatą??
2) jakiego lakieru użyć (mile widziane nazwy firm), aby uzyskać całkowicie matową powierzchnię??
Inne sugestie, wskazówki bardzo mile widziane
pozdrawiam Dominik
KUPIĘ:
- klapę tylną MK3 kombi najlepiej w kolorze LC3L
KUPIĘ:
- Buniek85
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
BOLL Lakier strukturalny do plastiku
Szybko schnąca i dobrze wiążąca farba do malowania zderzaków plastikowych, listew i innych elementów plastikowych. Tworzy atrakcyjną strukturalną, trwałą powłokę w kolorze czarnego matu. Może być nanoszona bezpośrednio bez użycia podkładu na wszystkie powierzchnie plastikowe
Szybko schnąca i dobrze wiążąca farba do malowania zderzaków plastikowych, listew i innych elementów plastikowych. Tworzy atrakcyjną strukturalną, trwałą powłokę w kolorze czarnego matu. Może być nanoszona bezpośrednio bez użycia podkładu na wszystkie powierzchnie plastikowe
może być nanoszony czy powinien być nanoszony bez poddkładu ??Buniek85 pisze: ...
Może być nanoszona bezpośrednio bez użycia podkładu na wszystkie powierzchnie plastikowe
a może lepiej zastosować wcześniej podkład do plastiku ??
pozdrawiam Dominik
KUPIĘ:
KUPIĘ:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
BOLL-to raczej akrylowy mat.(pisze o tym w spraju,bardzo dobry i wytrzymaly.sam stosuje).Ale kolega chce uzyskac powierzchnie lekko chropowata.Nie pamietam nazwy,ale jest to srodek prod niemieckiel(nanoszony pistoletem)struktura z ziarnem-kture zapewnia chropowatosc.Oba specyfiki stosuje sie bez podkladu.Ale jak chcesz tylko odswiezyc to BOOL -akrylowy czarny mat do plastikow spr. jest bardzo dobry.Koszt 1-opakowania ok10-15 zolek.POZDROdommarc pisze:aby uzyskać fakturę jak w oryginale lekko chropowatą??
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Dommarc więc moje zdanie jest takie robię troche w tym fachu i żadna struktura nawet standoxa w żaden sposób niedorówna oryginałowi.Będzie blaknąć, odpadać poprostu lipa .Zaraz ludzie podniosą larm ale to sie dzieje po czasie nie od razu.Niewiem jak dobrze to zrobisz to i tak będzie wyglądać do d... jak ktoś popatrzy i się troche zna.Jak chcesz miec extra to jedż na giełdę i kup zdjęte z auta w oryginale i będzie pięknie.Takie malowanie to dla ludzi którym zależy na tanich kosztach i na chwilowej jakości ale wg mnie to ja zawsze odwodzę klientów od tego i są szczęśliwi..Pozdro.
po 1 czym bedziesz malowac pistolet czy spray?
po 2 ja malowalem zderzki i listwy i golf juz 2 rok jezdzi i super wyglad to nic nei odpada..
pzdr
po 2 ja malowalem zderzki i listwy i golf juz 2 rok jezdzi i super wyglad to nic nei odpada..
pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
-
- Forum Master
dokladnie tak....
http://www.mapet-TUNING.com
-
- Forum Master