Czujnik halla i olej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
BigBlack
Mały gagatek
Mały gagatek

Czujnik halla i olej

Post autor: BigBlack » sob maja 20, 2006 15:25

Zauwazylem, ze pod kopulka jest wilgotno od oleju. Domyslam sie, ze sadzic moze walkiem tylko co uszczelnia walek pod kopulka i czy duzo jest roboty z wymiana tego?
Pytanie nr 2 to czy z powodu tego oleju czujnik moze dawac zle impulsy lub ich nie dawac?

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » sob maja 20, 2006 18:39

z tego co widziałem przedwczoraj to zwykły o-ring....jeszcze zaraz w ETCE zoabcze....

[ Dodano: Sob Maj 20, 2006 18:45 ]
kurcze widze tu taki o ring na dole ale nie wiem czy to nim akurat moze puszczac olej do góry....
Obrazek

[ Dodano: Sob Maj 20, 2006 18:46 ]
na logike to pewnie puszcza miedzy walkiem a obudowa ale w samym rozdzielaczu a nie na dole no ale nie wiem....moze Ci to w czymś pomoze ...pozdro

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » sob maja 20, 2006 19:39

Mam to samo. Mechanik powiedział, że trzeba wymienić oring pod aparatem zapłonowym i będzie spokój więc to musi być to. I wydaje mi się, że chodziło o ten wyzej.

Awatar użytkownika
gulba
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: gulba » sob maja 20, 2006 19:44

Ostatnio wymieniałem uszczelniacz ten na wałku na którym osadzony jest palec rozdzelacza. Roboty nie jest dużo wyjąc, wymyć (jak jest czysto to odrazu miło:-) ).
Trzeba wybić trzpień który trzyma na wałku aparatu widełki wchodzące do wałka rozrządu lub wałka pośredniego, wyjąć wałek aparatu, wybić uszczelniacz kupić nowy(koszt chyba z 3zł) złożyć i po wycieku.

PROSTE SĄ DLA TWARDZIELI ZAKRĘTY DLA MYŚLĄCYCH

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz maja 21, 2006 09:17

Na tej etce niepokazali uszczelnienia pomiędzy obudową aparatu a wałkiem a jest tam simering i można go wymienić tak jak pisze gulba.mimo wszystko jest troszkę zabawy.

Awatar użytkownika
BigBlack
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: BigBlack » ndz maja 21, 2006 11:42

Dzieki bardzo :-)
Co do drugiej czesci pytania. Czy mozliwe jest, ze przez ten olej czujnik moze dzialac nieprawidlowo?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”