co to za znaki na bloku silnika?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
PawelP
co to za znaki na bloku silnika?
cześć
dziś w pracy któryś kumpel powiedział że na bloku silnika jest pięć takich znaków w szeregu. Jak się patrzy na blok to po lewej stronie są. One są takie okrągłe. I powiedział też że jak samochód jest serwisowany w niemczech to po każdych 100 tys jest spiłowywany jeden znak. Obejrzałem se mojego i widzę że nie ma już trzech znaków. Ale ślady po piłowaniu są jednakowe i wygląda to tak jakyb spiłowane były wszystkie jednocześnie. Mi to wygląda na jakieś inne oznaczenie niż przebieg. Samochód jest w bardzo dobrym stanie i wszytko inne wskazuje na przebieg mniejszy niż np 350 kkm. A Wam jak się wydaje?
dziś w pracy któryś kumpel powiedział że na bloku silnika jest pięć takich znaków w szeregu. Jak się patrzy na blok to po lewej stronie są. One są takie okrągłe. I powiedział też że jak samochód jest serwisowany w niemczech to po każdych 100 tys jest spiłowywany jeden znak. Obejrzałem se mojego i widzę że nie ma już trzech znaków. Ale ślady po piłowaniu są jednakowe i wygląda to tak jakyb spiłowane były wszystkie jednocześnie. Mi to wygląda na jakieś inne oznaczenie niż przebieg. Samochód jest w bardzo dobrym stanie i wszytko inne wskazuje na przebieg mniejszy niż np 350 kkm. A Wam jak się wydaje?
-
fibolek
Owszem jest tak że te cztery okrągłe znaki(takie jakby bolce) spiłowują jak serwisują auto nowe(tzn niemcy w ten sposób zabezpuieczają się przy oznaczaniu serwisów po przebiegu) ale napewno nie co 100 000 kilometrów.
[ Dodano: Czw Maj 18, 2006 20:11 ]
promo nie wiem może w USa zaznaczają to na niebiesko.
[ Dodano: Czw Maj 18, 2006 20:11 ]
promo nie wiem może w USa zaznaczają to na niebiesko.
Było juz o tym na forum nie raz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=48432
Uzywaj opcji szukaj.
Pozdrawiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=48432
Uzywaj opcji szukaj.
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
WITAM!!! MOJE AUTKO MIAŁO 88TYS PRZEGIEGU JAK ZOSTAŁO SPROWADZONE Z NIEMIEC . BYŁO TAM SERWISOWANE (MAM KSIĄZKE SERWISOWA GDZIESA PIECZETKI PRZEGLĄDÓW DO KONCA) POZA TYM KUPIŁEM GO OD ZNAJOMEGO. U MNIE WYGLĄDA TO TAK-------}
[ Dodano: Pią Maj 19, 2006 14:42 ]
DWA BOLCE SĄ KRÓTSZE ALE NIE WIDAC NA NICH SLADÓW PIŁOWANIA
MAJA TAKIE SAME CZUBKI JAK TE 3 POZOSTAŁE
[ Dodano: Pią Maj 19, 2006 14:42 ]
DWA BOLCE SĄ KRÓTSZE ALE NIE WIDAC NA NICH SLADÓW PIŁOWANIA
MAJA TAKIE SAME CZUBKI JAK TE 3 POZOSTAŁE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VW jest Bogiem, GLOF nałogiem, PRĘDKOŚĆ zabawą, a SZCZĘŚCIE podstawą!!!
[ bo inaczej to srogie mandaty czekają ;) ]
[ bo inaczej to srogie mandaty czekają ;) ]
-
PawelP
No ale ty masz silnik adz. Moze w aam są spiłowane 3 pierwsze. Ma ktoś AAM. Widziałem dziś silnik adz w passacie i miał dokładnie tak samo jak w Twoim.
[ Dodano: 19 Maj 2006 17:09 ]
pogrzebałem w archiuwm i wydaje mi się że te kołki zależą od typu silnika - gdyby oznaczały przebieg to we wszytkich samochodach leciałyby pierwsze dwa, trzy. A jest różnie - czasem pierwszy jest, a nie ma drugiego. Są po prostu różne kombinacje. Najlepiej byłoby gdyby każdy kto ma jakiś tam silnik napisał silnik taki kołki takie i byłoby wiadomo. Przynajmniej trochę wiadomo. /taki trochę krosspost ale niech tam/
[ Dodano: 19 Maj 2006 17:10 ]
[ Dodano: 19 Maj 2006 17:09 ]
pogrzebałem w archiuwm i wydaje mi się że te kołki zależą od typu silnika - gdyby oznaczały przebieg to we wszytkich samochodach leciałyby pierwsze dwa, trzy. A jest różnie - czasem pierwszy jest, a nie ma drugiego. Są po prostu różne kombinacje. Najlepiej byłoby gdyby każdy kto ma jakiś tam silnik napisał silnik taki kołki takie i byłoby wiadomo. Przynajmniej trochę wiadomo. /taki trochę krosspost ale niech tam/
[ Dodano: 19 Maj 2006 17:10 ]
wiem, wiem już przekopałem
Re: co to za znaki na bloku silnika?
ja mam tak na AAMie w paskuPawelP pisze:cześć

VW Passat B3 1,8 AAM 1990r. 75 PS [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50898&postdays=0&postorder=asc&start=0][b]mój VWej[/b][/url] + Blitz BRC
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia

- Kontakt: