Golf III 1,8GL DUŻY PROBLEM!!! 2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Goofol
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Golf III 1,8GL DUŻY PROBLEM!!! 2

Post autor: Goofol » pn sty 10, 2005 00:04

Jak wiadomo mialem duzy problem z moim golfem!!1 Szarpał, przerywał gasł!!! Wymienilem aparat zapłonowy, kopułke,palec, cewke z modułem, czujnik temp silnika inic!!! W koncu wymienilem caly monowtrysk!!1 i EUREKA chodzi ok!!! Ale jest jedno ale mOj GOLF z 75 koni zrobil sie chyba 50 konny bo cos sie ciezko jakos teraz zbiera na starcie a osiagniecie 140km/h wymaga pasa startowego i 2 minut czasu :P !!! Jedfnym slowem zero mocy w moim golfie!!!! Pomozcie panowie co jest teraz!! mono zly (nie ten typ)??? Z gory dziekuje i pozdrawiam!!!

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: Golf III 1,8GL DUŻY PROBLEM!!! 2

Post autor: Borys » pn sty 10, 2005 00:37

Goofol pisze:Jak wiadomo mialem duzy problem z moim golfem!!1 Szarpał, przerywał gasł!!! Wymienilem aparat zapłonowy, kopułke,palec, cewke z modułem, czujnik temp silnika inic!!! W koncu wymienilem caly monowtrysk!!1 i EUREKA chodzi ok!!! Ale jest jedno ale mOj GOLF z 75 koni zrobil sie chyba 50 konny bo cos sie ciezko jakos teraz zbiera na starcie a osiagniecie 140km/h wymaga pasa startowego i 2 minut czasu :P !!! Jedfnym slowem zero mocy w moim golfie!!!! Pomozcie panowie co jest teraz!! mono zly (nie ten typ)??? Z gory dziekuje i pozdrawiam!!!
hmm. zaloz stary tylko zmien plytke potencjometra przepustnicy i silnik krokowy tak profilaktycznie

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
MAREK 74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MAREK 74 » pn sty 10, 2005 02:16

jak ruszy potencjometr to dopiero bedą jaja jak teraz sobie nie daje rady

MK1 1.8GTI MK2 GTI 16V + DIGI3.2 MK2 1.8GTI + DIGI 1.75 :)

Awatar użytkownika
Goofol
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Goofol » pn sty 10, 2005 10:29

ale panowie ja tego sam nie wymieniam to robi mechanior wiec on chyab sobie poradzi z tym potencjometrem???? tez tak myslalem ze to ten potencjometr ale moj mechanik najpewniej zeby wiecej zarobic stwierdzil ze caly mono trzeba wymienic!!! tak wiec dzis do niego wpadne i pogadam z nim!!! bardzo was prosze powiedzcie mi co jeszcze moze byc uszkodzonego w tym monowtrysku oprócz potencjometra????

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » pn sty 10, 2005 10:54

MAREK 74 pisze:jak ruszy potencjometr to dopiero bedą jaja jak teraz sobie nie daje rady
, nie dramatyzuj tak, jak ruszy potencjometr to auto sie nie zozpadnie, najwyzej bedzie na wolnych obrotach wyzej pracowac

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
Goofol
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Goofol » pn sty 10, 2005 10:57

panowie zapomnialem jeszcze dodac ze teraz gdy mam ten nowy mono-wtrysk ciezko mi odpala!!!

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » pn sty 10, 2005 11:22

Goofol pisze:panowie zapomnialem jeszcze dodac ze teraz gdy mam ten nowy mono-wtrysk ciezko mi odpala!!!
mogł pasc czujnik temp powietrza jest na obudowie wtryskiwacza i temu mogł byc ten problem, za mało dostawał paliwa na zimnym przy rozruchu

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
Goofol
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Goofol » pn sty 10, 2005 11:31

ok borys ale ja dzis o 16 jade do mechaniora powiedziec mu ze nie szarpie ale nie ma mocy i ciezko odpala!!! co mam mu zasugerowac, co ma zmienic, sparwdzic poprawic???

Awatar użytkownika
VAUER6
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: VAUER6 » pn sty 10, 2005 13:30

Mialem kiedys cos takiego w kadecie 1.6 na jednopunkcie.Wymienialem po kolei osprzet korpusu wtrysku i nie chcial chodzic jak zalozylem kompletny drugi to git do tej pory kimpel smiga.
I cholera wie o co chodzilo:)

Awatar użytkownika
Goofol
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Goofol » wt sty 11, 2005 21:57

Ok zaczynam prosze nie smiejcie sie!!! Wymieniłem : świece, przewody WN, kopułke palec rozdzielacza, aparat zapłonowy, cewke z modułem, sterownik (komputer), monowtrysk, potencjometr przepustnicy, czujnik temperatury silnika, rozrząd, filtr powietrza, filtr paliwa, olej, płyn chłodniczy,paliwo... i to chyba wszystko!!! i NIC!!! Komp nic nie wskazuje a objawy caly czas takie same!!! Jutro sprawdzam pompe paliwa ale najgorsze ze to ostatnia rzecz jaka moze chodzic wadliwie!!! LUDZIE POMOZCIE!!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”