kolektor wydechowy , uszczelka jak ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

walldeck
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

kolektor wydechowy , uszczelka jak ??

Post autor: walldeck » pn maja 08, 2006 19:25

witam !!

Wie ktos moze jak zdemontowac kolektor wydechowy?
W sumie prosta sprawa odkrecic sruby....z tym ze od doły od strony tlumikow i laczenia elastycznego da sie odkrecic tylko dolne śruby ...

Pytanie jak zdjąc gaźnik( rurek i kabli full a od tej strony mysle ze bedzie najprosciej) czy idzie go w calosci wyciagnac bez odkrecannia rur i kabli , i czy trzeba zdejmowac kolektor ssący??

dzieki za odpowiedzi

pozdro

[ Dodano: Pon Maj 08, 2006 21:45 ]
Dodam tyle, ze gaznik zdjalem ale kolektor ssacy jest przykrecony na pare srub imbusowych do ktorych dojscie jest masakryczne i raczej aby wyciagnac klektor wydechowy ssacy tez trzeba zdjac....

moze ktos potwierdzic moje zdanie?

Profesjonaliści zbudowali tytanica, a amatorzy arke noego!

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » pn maja 08, 2006 22:10

Roboty jest troche u mnie była kicha bo śruby szlak tafił i trzeba było wyjac cała głowice i dopiero sie bawić w odkrecanie ogólnie roboty jest od cholery bo zawsze cos źle pojdzie. Aby sie dostac do wydechowego trzeba ssący odkrecic jesli nie chcesz wyciagac silnika. śruby w wydechowym pewnie rdza zjadła ogólenie masakra dobrze ze mechanik mi to zrobił z wymiana uszczelki pod głowica i pokrywą zaworów i płynem w chłodnicy, uszczelka kolektora i jego szlifowaniem za 280zł

Pozdrawiam

walldeck
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: walldeck » pn maja 08, 2006 23:13

a jak odkreciles kolektor ssący? bo dojscie masakryczne i w dodatku imbusowe , edwo krecic pojdzie....

Sruby przy kolektorach potraktowalem WD z 3 razy i zostwilem na pozarcie na noc, jutro bede odkrecal....

Profesjonaliści zbudowali tytanica, a amatorzy arke noego!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”