uszczelka w VR6

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

GZ

uszczelka w VR6

Post autor: GZ » ndz sty 09, 2005 01:40

BYŁEM DZISIAJ NA DIAGOZIE...
MECHANIK PRAWIE JEDNOZNACZNIE STWIERDZIŁ ZE PADŁA USZCZELKA POD GŁOWICĄ . OBJAW JEST TAKI;
JAK SILNIK ZIMNY NIC SIE ZŁEGO NIE DZIEJE ALE GDY SIE ROZGRZEJE TO DO ZBIORNIKA Z PŁYNEM CHŁODZĄCYM DOSTAJE SIE POWIETRZE PO ODKECENIU KORKA STRASZNIE BUCHA I PRZELEWA SIE WODA.....
JEST PADNIETA USZCZELKA NA ODCINKU TŁOK - WODA

PROSZE O POTWIERDZENIE CZY TO MOZE BYĆ PRAWDA I ILE WEDŁUG WASZYCH DOŚWIADCZEŃ TA "PRZYJEMNOŚĆ" Z ROBOCIZNĄ KOSZTUJE ....

DZIEKI I POZDRAWIAM :pub:

Awatar użytkownika
bladiiik
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bladiiik » ndz sty 09, 2005 01:50

potwierdzam teze diagnostyka :) wedlug mnie to uszczelka w 100% jest walnieta
nowa (dobra nie jakas tania podruba bo szkoda pracy i pieniedzy)uszczelka kosztuje okolo 100zl.moze mniej. do tego proponowalbym splanowac glowice koszt okolo 50zl.no i robocizna mechanika ale to juz zalezy od tego czy znajomy czy nie:) ale nie powinien wziac duzo.splanowaniem tez mechanik powinien sie zajac tzn zawiezc glowice do jakiegos zakladu swiadczacego takie uslugi.ja tez jestem po wymianie uszczelki przy identycznych objawach:) moge sie zalozyc o :kufel: ze jak bylo zimno to ci z tlumika klebiasta para szla.
zycze powodzenia.

....::::VW Passat 1.8 Kombi::::.....
MoJe AuTkO : http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2202

Awatar użytkownika
VR
VW Klub Białystok
VW Klub Białystok
Kontakt:

Post autor: VR » ndz sty 09, 2005 02:12

uszczelka 200zl, planowanie 40zl, robocizna ok 150zl

[img]http://images38.fotosik.pl/50/69e61b6ae5a4bbde.jpg[/img]

Szymon-81

Post autor: Szymon-81 » pn sty 17, 2005 19:19

Całkiem możliwe ale,ale po nagrzaniu silnika może dojść do rozszeżenia np.jakiegoś pęknięcia jeżeli takowe jest więc radziłbym ci przy wymianie uszczelki sprawdzić głowice w warsztacie czy niema gdzieś pęknięcia które może sie ujawnić dopiero po rozgrzaniu materiału koszt niewielki ale będziesz miał pewność . :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”