Prostowanie miski olejowej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Prostowanie miski olejowej
Witam mam pytanko czy da rade wyprostowac miske olejowa w mk3....mam bardzo wgnecona miche....jezdze juz tak ok 2 miesiecy ale denerwuje wiec chcialbym ja wyprostowac....czy wogóle da sie ja wyprostowac??czy jak bede zmienial to uszczleke takzer zakladac nowa??ile moze taka kosztowac??czy trzba dokrecac miske jakims kluczem specjalnym z rowna sila czy jest to obojetne??na co wogole zwrócic uwage podczas sciaganai miski?
http://vw-scene.info/daneexp.html klinij tu tam masz podane z jaka sila sie dokreca sruby miedzy innymi od miski olejowej,jasne ze mozesz wyklepac a uszczelke zawsze nowa sie daje ta juz swoje miejsce wyrobila i nie warto jej zakladac a zwlaszcza ze nie jest droga.tylko czu nie wykrzywisz powierzchni przylegajacej do bloku,aby potem przeciekow nie bylo.najwyzej na szrocie nowa znajdziesz bo nowa...$
Ostatnio zmieniony ndz maja 07, 2006 09:23 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
misa jest raczje pokrzywiona tylko od spodu...przeciekow nie mam ...deliktanie sie tylko poci ale to norma...pewnie uszczelka juz puszcza...mozecie mi dac jakies wskazówki na co zwrócic uwage podczas sciagania??czy zwyklym kluczem da rade przykrecic do miske...
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
zwyklym kluczem mozna ale z wyczuciem bo to nie za grube sruby,przy sciaganiu niema problemu tylko spusc olej.bardziej przy zakladaniu uwazaj aby uszczelka sie rownomiernie rozkladala przy sciskaniu.tylko dobrze wyczysc powierzchnie przylegajace do uszczelki i daj troszke silikonu moze pomoc z tym poceniem sie.
oki dlatego wlasnei nie chce jechac do mechanika bowiem saboie zrobie to starannie...a z mechanikami to róznie.....jaki silicon zakupic??aha co do dokrecania to raczje mam wyczucie...jakies 6 miechów temu zmienialem sobie uszczlek pod klawiatura i na dzien dzisiejszy mam suchutko...zero pocenia sie.....zastanawiam sie czy prostowac tą miche czy kupic na szrocie uzywke....aha ile moze kosztowac uszczelka pod miske?
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
oki dzieki chlopy.....to teraz ostatnia rzecz...jakiej frmy kupic uszczlke a jakiej nie brac??
[ Dodano: Nie Maj 07, 2006 09:48 ]
[ Dodano: Nie Maj 07, 2006 09:48 ]
heh mam czujnik temp HP i nie narzekambodzio_j pisze:Nie jestem pewien, ale do mk2 zapłaciłem ok 30zeta. Wszystko zależy od firmy i sklepu. Jak usłyszysz firmę HP to wiej

ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6