MK3 - wachacz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
MK3 - wachacz
musze wymienić swożnie i tuleje w wachaczu ale jest taki problem że wachacz jest prykrecony do karoserii auta, tą sróbe która pionowo chwyta wachacz wykręciłem bez problemu, problem się zaczyna z tą sróbą poziomą, na początku to nawet nie drgneła ta śróba, po kilku dniach za to się znowu wziołem i ruszyłem ją napsikałem wd-40, teraz udało mi się ją wyciągnąć jakiś centymetr, ale dalej już się nie da, co mam zrobić, łeb z tej śróby nie wygląda za ciekawie, uciołbym go, ale nie mam takiej śróby, da się wogóle taką kupić?? jest jakiś inny sposób na zdemontowanie tego?
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Jak ja utniesz to dopiero bedziesz mial problem. To sruba o twardosci 10.8... jej wytrzymalosc mechaniczna wynosc okolo 700MPa nie kupisz takich elektrod ktore osiagna podobna wytrzymalosc spawu i nawet jakbys przyspawal do niej cos to bedzie ci sie to zrywac. Chociaz jak objedziesz leb to nie bedzie innego wyjscia. Musisz miec na prawde porzadny klucz nasadowy i dlugie ramie. I duzo WD-40... to jedyna metoda na te sruby... a co do kupienia to jest ciezko kupic zamiennik o tak duzej twardosci bo to co maja w sklepach to sa 5.6...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ona już z gwintu jest wykręcona tylko blokuje się w tulei która jest z gumą, i nie wiem co dalej bo wachacza wyjąć się nie da a tak może bym ucioł to co wysunołem, reszte bym wbił do wachacza, a na gwint tej śróby nie da się napsikać wd, a w ASO takich rzeczy nie sprzedają?? podobne twardości śrób to mają tylko te na imbus, one mają coś powyżej 9, ale własnie nie wiem czy to nie ma jakiegoś patentowego gwintu, pozdro i dzieki za zainteresowanie
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: