Komputer nie podaje spalania !!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lukaszgl
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Komputer nie podaje spalania !!!!

Post autor: lukaszgl » śr maja 03, 2006 23:07

Witam, mam prośbę czy mógłby mi ktoś powiedziec co odpowiada za podawanie do komputera informacji o spalaniu. na komputerze wyświetlaczu pojawiają się tylko dwie kreski przy spalaniu chwilowym i średnim Silnik to 1.8 16V na mechanicznym wtrysku

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » śr maja 03, 2006 23:08

Wężyk podciśnienia

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » czw maja 04, 2006 11:39

Z tylu licznika jest specjalny czujnik podcisnienia ktory wysyla sygnal do MFA o jego chwlowej wartosci i na tejze podstawie MFA oblicza sobie spalanie. Najczestsza przycznyna nie podawania spalania jest przerwanie wezyka. Chociaz z doswiadczenia wiem ze czujnik tez lubi szwankowac. Najpierw poprubuj z wezykiem. Jakby to nie dalo efektu to podesle ci czujnik i sprawdzisz czy bedzie dzialac. Pozdro

racer18

Post autor: racer18 » czw maja 04, 2006 13:22

Prawdopodonie to nie wężyk bo wskazania były by inne. Ja miałem w moim wężyk prezerwany w odległości ok 14cm od czujnika podciśnienia i zamiast kresek pokazywał kosmiczne spalanie niezależne od obrotów ale od prędkości wahające sie w granicach 20 do 80l a to dlatego że do tego czujnika wpadało powietrze nie z wężyka a z za licznika jak chciało. Możliwe że u Ciebie padł ten czyjnik albo brak jest komunikacji pomiędzy prędkościomierzem i nie ma na jakiej podstawie obliczać spalania.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”