Woda w lewym reflektorze.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Woda w lewym reflektorze.
Zauwazylem ze po deszczu, wigotnych dniach, mam na wewnetrznej powierzchni szkla reflektora lewego i wewnatrz lewego migacza kropelki wody - jakas nieszczelnosc? Gdzie szukac?
juz mówię bo robiłem to u siebie dwa dni temu: miałem dziurkę od kamienia w lewym, na wilekość wkładu od długopisu. Zapchanie jej przezroczystym silikonem niewiele pomogło. Dopiero wyjęcie reflaktora ujawniło ze było w nim ok pół szklanki wody która nie miała gdzie wyparować....! Wodę wylałem, reflektor wyszuszyłem suszarką i wsadziłem z powrotem. Po duzym deszczu zauważyłem ze jeszcze troszkę paruje. Przekopałem internet i wg roznych źrodeł zrobiłem w tej czarnej zaslepce z tyłu reflektora małą dziurę papiakiem ( w razie czego mozna zakleic ja np czarna izolacją. Wczoraj jechałem ok 50 km w deszczu a po wstawieniu auta do garazu z zadowoleniem stwierdziłem ze lampa nie paruje nic a nic
Tylko jeszcze musze podjechac na ustawienie świateł, ale to groszowa sprawa
Czyli polecam zrobienie małej dziurki i wylanie wody która jest w środku.

Nocne Mary Squad 

djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
u mnie dziurka z tyłu rozwiazała problem. Co do migaczy to nie patrzyłem czy parują. (pytasz o ten na błotniku czy z przodu?)Czyli dziurka musi byc, nie moze byc calkiem hermetyczne, tak?
Nocne Mary Squad 

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
No właśnie (a to napewno hella lampy są?), bo ja mam podróby depo a one mają tą zaletę taniości i ten mankament sieszczelności reflektora i parują. Najbardziej newralgiczne miejsce to łaczenie szkła z obudowa.dziechu pisze: z dwiema zarowkami H1 osobno dla drogowych i mijania (wiekszosc chyba ma na H4?)
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
hahaha, własnieAdamtd pisze:albo w gorszych po uprzednim dzwonie (tak jak umniedjtom pisze: i były montowane w lepszych wersjach, ale to był mały dzwon)

Nocne Mary Squad 

zrób małe - np gwoździem papiakiem. Ale najlepiej wyjmij reflektor bo skoro paruje to jest w nim więcej wody - tak jak umnie. Trzeba zdjąc grill co jest banalne - cała robota max godzina.
Nocne Mary Squad