[Mk3 GTI] podświetlenie włącznika świateł, nie zawsze działa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kocioł DCG
- Użytkownik
[Mk3 GTI] podświetlenie włącznika świateł, nie zawsze działa
czasem działa wszystko ok ale jak jade po dziurach i trzęsie budą to się to podświetlenie wyłącza, pukne we włącznik i znowu sie zaświeci, choć nie zawsze... wyjmowałem ten włacznik cały i próbowałem rozebrać żeby zobaczyć czy może coś nie łączy dobrze, ale mi sie nie udało... czy ktoś miał podobny problem i sobie jakoś z tym poradził???
Chyba jednak będziesz musiał go rozebrać, bo inaczej nic nie stwierdzisz... A jak już rozbierzesz to możesz dać diody, tu masz poradę:
http://vwforum.pl/mk3.htm#przel5
http://vwforum.pl/mk3.htm#przel5
FORD
Fix Or Repair Daily
Fix Or Repair Daily
wyjac rozebrac na czesci pierwsze i umocowac zarówkę. Opis rozebrania tu: http://vw2.info/vwforum/mk3.htm#przel5
Nocne Mary Squad 

djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- Kocioł DCG
- Użytkownik
no jak to nie - ja rozbierałem bez problemu - trzeba płaskie śrubokręty wsadzić z dwoch stron, podwazac i mocno ciągnac (nic tam nie peknie). Dzis jestem juz w stanie robierac go nawet jednym srubokrętem. Trzeba tylko tam poodginac ta obudowe plastykowa a srodek sam wyjedzie 

Nocne Mary Squad 

djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- Kocioł DCG
- Użytkownik
- Kocioł DCG
- Użytkownik
jeszcze nie, bo mi sie nie chciało wyciągać:P
[ Dodano: Sro Maj 10, 2006 00:08 ]
rozebrałem dziś to całe misterne urządzenie i nic podejrzanego nie znalazłem, podłaczyłem pod tą wiązke kabelków to "coś" rozmontowane i te dwie zielone diodki podświetlające pokrętło świeciły a ta większa nie i chciałem zauważyć że wcześcniej coś tam nie łączyło ale od paru dni (lub jak kto woli nocy) w ogóle to podwietlenie nie działa i nie pomaga nawet stary dobry sposób jakim jest stukanie w urządzenie. być moze już sie ta żaróweczka zjarała jak to ciągle sie samo zapalało i gasło. podejrzewam jeszcze te blaszki co są w tym właczniku tam jak sie podłącza tdo wiązki że moża któraś była krzywa czy cuś, ale nie wiem która z tych blaszek odpowiada za to podświetlenie. Może ktoś wie??
[ Dodano: Sro Maj 10, 2006 00:08 ]
rozebrałem dziś to całe misterne urządzenie i nic podejrzanego nie znalazłem, podłaczyłem pod tą wiązke kabelków to "coś" rozmontowane i te dwie zielone diodki podświetlające pokrętło świeciły a ta większa nie i chciałem zauważyć że wcześcniej coś tam nie łączyło ale od paru dni (lub jak kto woli nocy) w ogóle to podwietlenie nie działa i nie pomaga nawet stary dobry sposób jakim jest stukanie w urządzenie. być moze już sie ta żaróweczka zjarała jak to ciągle sie samo zapalało i gasło. podejrzewam jeszcze te blaszki co są w tym właczniku tam jak sie podłącza tdo wiązki że moża któraś była krzywa czy cuś, ale nie wiem która z tych blaszek odpowiada za to podświetlenie. Może ktoś wie??