Golf Mk3 - jak rozebrać lusterka boczne ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Golf Mk3 - jak rozebrać lusterka boczne ??

Post autor: Razal » sob kwie 29, 2006 15:35

Jak w temacie - chcę odnowić lusterka boczne, a w zasadzie te pastikowe nakładki na nich bo tylko to jest w kolorze nadwozia - ktoś może to rozbierał ??? Jak się za to zabrać ?? Ja narazie się boję żeby coś nie połamać ...

Pozdrooo :pub:

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » sob kwie 29, 2006 15:43

Musisz najpierw wyjac wklad lusterka, inaczej polamiesz zaczepy kapy...
Po wyjeciu wkladu zatrzaski bedziesz mial jak na dloni.
Jak wyjac wklad ? Przeczytaj dokladnie ten temat - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44173
Mowa o VW Passat, ale w wkald wyjmuje sie tak samo...

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re

Post autor: Razal » sob kwie 29, 2006 15:52

A ten wkład jak się zdejmuje inek ??

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » sob kwie 29, 2006 15:58

Zrob tak jak zrobil kolega Goofi - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=406763

[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 16:00 ]
Jesli masz elektrycznie sterowane to bedzie trzeba jeszcze odlaczyc przewody od wkladu (podgrzewanie)...

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Zrobione :)

Post autor: Razal » sob kwie 29, 2006 18:58

Odkręciłem całe lusterka bo prawe i tak mam do wymiany (już zakupiłem:)) - jeśli chodzi o tą kapę to da się to ściągnąć z zatrzasków nawet bez zdejmowania wkładu lustra ;) - trzeba mieć sprytny śrubokręcik i trochę pogimnastykować samo lustro - kilka ruchów żeby odpiąć spinki i wychodzi kapa bez problemów - podważanie śrubokrętem z zewnątrz na 100% uszkodzi zatrzaski i wtedy trzeba kupić NEU :hmm: ... Najpierw zmatowałem plastik papierem z grubszym ziarnem, potem poszedł podkład, matowanie wodnym papierem (drobne ziarno), baza czarna i oczywiście clara na koniec - jutro jeszcze polerowanko i zakładam lustra w kolorze nadwozia :bigok:

Zrobie fotki to się pochwale jak wyszło :D

Dzięki za dobre rady i pozdroo :pub:

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » sob kwie 29, 2006 19:11

Razal pisze:Odkręciłem całe lusterka bo prawe i tak mam do wymiany (już zakupiłem:)) - jeśli chodzi o tą kapę to da się to ściągnąć z zatrzasków nawet bez zdejmowania wkładu lustra
No to gratuluje :pub:
Nie pomysl, ze wale teraz kit, ale tez kiedys zdjalem bez zdejmowania wkladu, trzeba do tego troche wprawy. Na pierwszy raz latwiej jest zdjac kape po wyjeciu wkladu...
:pub:

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Razal » sob kwie 29, 2006 19:20

inek01 pisze:
Razal pisze:Odkręciłem całe lusterka bo prawe i tak mam do wymiany (już zakupiłem:)) - jeśli chodzi o tą kapę to da się to ściągnąć z zatrzasków nawet bez zdejmowania wkładu lustra
No to gratuluje :pub:
Nie pomysl, ze wale teraz kit, ale tez kiedys zdjalem bez zdejmowania wkladu, trzeba do tego troche wprawy. Na pierwszy raz latwiej jest zdjac kape po wyjeciu wkladu...
:pub:
heh ;) dzięki - zadziałały precyzyjne narzędzia :food: i moje ręce ;)efekt jest ok - :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”