samoczynne skakanie obrotów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
samoczynne skakanie obrotów
witam
posiadam golfa 3 1,6 B 92r ,i co jakis czas mam z nim taki dziwny problem polegajacy na tym że podczas jazdy prz zdjęciu nogi z gazu obroty nie schodzą na wolne, tylko na ok 1000 i skaczą do ok 1500-2000 samoczynnie, a podczas próby dodania gazu auto nie reaguje(obroty nie wzrastaja).Kiedy zgasze silnik i odpale na nowo to wszystko jest wporządku.Nie jest to częsta usterka i pojawia sie od niedawna ale wolałbym ja w jakis sposób wyeliminować.
Jede dzis na konsultacje z mechanikiem ale chciałbym też zasięgnąc waszej opinii na ten temat.
Pozdrawiam i dziękuje za wskazówki
posiadam golfa 3 1,6 B 92r ,i co jakis czas mam z nim taki dziwny problem polegajacy na tym że podczas jazdy prz zdjęciu nogi z gazu obroty nie schodzą na wolne, tylko na ok 1000 i skaczą do ok 1500-2000 samoczynnie, a podczas próby dodania gazu auto nie reaguje(obroty nie wzrastaja).Kiedy zgasze silnik i odpale na nowo to wszystko jest wporządku.Nie jest to częsta usterka i pojawia sie od niedawna ale wolałbym ja w jakis sposób wyeliminować.
Jede dzis na konsultacje z mechanikiem ale chciałbym też zasięgnąc waszej opinii na ten temat.
Pozdrawiam i dziękuje za wskazówki
Podepnij auto pod VAG moze wyskoczy jakis bład wtedy bedize łątwiej ustrke usunąć. Jednak nie wykluczam tak jak napisał Adamtd ze bedzie to silnik krokowy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
- Szymon Czarkowski
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
- Kocioł DCG
- Użytkownik
-