POMOCY!!! MK2 1.8 16V po remącie nie pali!! POMOCY!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jordan233
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

POMOCY!!! MK2 1.8 16V po remącie nie pali!! POMOCY!!

Post autor: jordan233 » pt kwie 28, 2006 17:45

WITAM WSZYSTKICH!!!
Mam problem ze swoim MK2 1.6 16V KR,mianowicie nie moge odpalić ,robiłem remącik silnika,symeringi wymieniałem,i teraz odpalić nie moge :(,wszystko na znakach jest ustawione,poprostu nie moge odpalic,czy jak bede mial pomylone przewody paliwowe co ida na wtryski to bedzie mialo znaczenie???,chodzi mi o 4 przewody co ida na wtryski,ma ktos fotki podlaczenia tych przewodów? i jaka jest kolejność przewodów zapłonowych,BARDZO PROSZE O POMOC ,bo już niemam sił !! Panowie POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grrr:

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » pt kwie 28, 2006 18:44

jesli przewody do wtryskow beda pomylone to faktycznie moze nie odpalic ale rowniez jak beda pomylone przedy zaplonowe to moze nie zapalic. Nie jestem pewnien czy akurat jest tak w tym autku ale w wiekszosci samochodow kolejnosc zaplonu to 1-3-4-2

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

organista18
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: organista18 » pn maja 01, 2006 20:49

WITAM! faktycznie przewody zapłonowe mogą miec wine, a nawet napewno. u mnie był tylko jeden zamieniony i nie odpalił, a jak już się odało odpalić to masakra, myślałem ż etłumik mi urwie. Czyli spróbuj te przewody 1-3-4-2. tak jak napisał kolega powyżej. pozdr :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”