głośność tłumika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
głośność tłumika
witam @ll
Tak jak w temacie-czy ktos sie orientuje, czy istnieja przepisy dotyczace ograniczenia glosnosci tlumika -mam spotrowy wydech i nic mi na ten temat nie wiadomo ,a nie chcialbym aby ktos mi wciskal kit odnosnie jakichs przepisow
prosze o odp dz`
Tak jak w temacie-czy ktos sie orientuje, czy istnieja przepisy dotyczace ograniczenia glosnosci tlumika -mam spotrowy wydech i nic mi na ten temat nie wiadomo ,a nie chcialbym aby ktos mi wciskal kit odnosnie jakichs przepisow
prosze o odp dz`
Każda stacja kontroli pojazdów w myśl dziennika ustaw musi miec w obecnej chwili przyrząd do pomiaru hałasu oraz musi miec wyznaczone stanowisko do wykonania tego pomiaru, także podjedź do jakiejkolwiek stacji nawet takiej najmniejszej i pomierzą ci decybele. Fakt faktem że diagności żadko kożystaja z tego urzadzenia albo i wcale , ale musza go mieć na wyposarzeniu bo inaczej zabrano by im uprawnienia do wykonywania badan technicznych.
Teraz nawert niektore radiowozy dysponuja takimi sprzetami do pomiarow halasu. Oczywiscie nie polecam podchodzenia do radiowozu i prozbe o pomiar halasu bo moze sie to skonczyc nieprzyjemnie.Jezeli jednak przy kontroli jesli cos im sie nie spodoba moga zmierzyc i zabrac dowod resjstracyjny .
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek