Opłaca sie czy wymieniać na nowa ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Opłaca sie czy wymieniać na nowa ??
Witam mam taki oto problem bo zastanawiam sie (dzis to wymyslilem) czy nie lepiej zawieźć przednia szybe do sklejenia podobno robią to tak ze nie ma śladu wogóle !!!:)) nie wiem ://// albo kupić nową z tym ze szukam i szukam i za ch...a znaleźć nie moge Jak nie miałem kasy to nawet za 100 zl były a teraz jak mam i szukam na objechalem juz prawie wsystko to najtaniej za 170 ://////
Szybe mam penięta o dołu na środu idzie gdzies 20 cm do góry potem skręca sobie i idzie do naklejki w prawo(siedząc w aucie) tej naklejki od rejestracji na której sie zatrzymała !!!
Nie wiecie ile cos takieg moze kosztować a moze lepiej kupić ta za 170 zl bo jak narazie na jakąś tansza sie nie zapowiada ://:[[
Prosze o pomoc:)pozdro
Szybe mam penięta o dołu na środu idzie gdzies 20 cm do góry potem skręca sobie i idzie do naklejki w prawo(siedząc w aucie) tej naklejki od rejestracji na której sie zatrzymała !!!
Nie wiecie ile cos takieg moze kosztować a moze lepiej kupić ta za 170 zl bo jak narazie na jakąś tansza sie nie zapowiada ://:[[
Prosze o pomoc:)pozdro
- barteKKK03
- V.I.P.
Co nowe to nowe a w szczególności przednia szyba. Z tym klejeniem to róznie bywa a przy wiekszych peknieciach to rozkładaja rece poza tym jak szyba peknie to trzeba odrazu do nich jechac najlepiej zakleic to miejsce taśma zeby brud nie wszedł. Namawiam do kupna nowej szyb z tyms zrotem to bym uważał zeby nie była porysowana bo poźniej tragicznie sie jedzie z taka szybą w nocy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
no kolo mojej pracy jest zakladzik gdzie ziomal klei szyby ale tylko wtedy jezeli pekniecie nie jest wieksze niz 2cm bo twierdzi ze w innym wypadku nie ma to sensu a i ciezko jest to zrobic aby sladu nie bylo
Ile w tym prawdy to nie wiem, jak znajdziesz tanio szybke to kup nowa, tylko zeby znowu jakis kamyczek ja nie popsul
Ile w tym prawdy to nie wiem, jak znajdziesz tanio szybke to kup nowa, tylko zeby znowu jakis kamyczek ja nie popsul
Podzwon po zakładach okolicznych i wypytaj sie jak to jest z cena w róznych miejscach wtedy bedziesz miał rozeznanie. Zobaczysz który zakład na ile sie ceni. A to jest szyba zwykła czy zielona z paskiem u góry ??
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
ale tu tylko padaja rady to ty zadecydujesz poczytaj dokladnie co wszyscy napisali i ty wyciagnij wnioski ja kleilem w sluzbowych autach szyby kilkakrotnie a i tak na nowej zawsze sie skonczylo klejenie to na jakisz czas ratunek i mysle ze wyzucenie kasy bo predzej czy pozniej i tak nowa kupisz obiecuje ci.
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
170 PLN to jest normalna cena za szybę do mk2. U mnie tyle stoi szyba barwiona na zielono i z paskiem u góry. Bez paska 160. Biorąc pod uwage ze za uzywke wołaja koło 100-110 PLN lepiej wziąć nową i nie porysowana i pewne, że nie bedzie odprysków od kamieni nawet niewidocznych, które po jakims czasie pękaja, tak jak w moim przypadku
To_mas, miałem podobną sytuację, nie zastanawiałem się nawet chwili -nowa szyba i tyle. Też zapłaciłem 170zeta, dodatkowo musiałem kupić uszczelkę za 100 bo nie było (miałem klejoną szybę). Nie żałuję, widoczność super, w nocy i na "mokro żadnych dziwnych refleksów które mocno ograniczają widoczność, a jak umyję to nie widać, ze szyba jest. No ale to Twoje pieniądze, Twoja szyba, to Ty bedziesz jeździł tym autem ( i być może klął w nocy na mokro, że nic nie widzisz-jak kupisz jakiś badziew,) Porównanie może trochę za mocne, ale czy zalożyłbyć używane np. klocki hamulcowe???, nawet jeśli wyglądały by na niezłe??? Przednia szyba ma ogromny woływ na bezpieczną jazde. DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE.
[ Dodano: Sro Kwi 26, 2006 06:13 ]
Jest takie powiedzenie : "Co tanie, to drogie" . Wniosek wyciągnij sam.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Sro Kwi 26, 2006 06:13 ]
Jest takie powiedzenie : "Co tanie, to drogie" . Wniosek wyciągnij sam.
Pozdrawiam.