[mk3] 1,6 jaki olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] 1,6 jaki olej
tak jak wyżej mam golf 3 1,6 silnik AEA przebieg 80tys. nie wiem jaki był poprzedni olej ponieważ wymienilem w silnik i nie wiem jaki byl lany. Mam wlac olej pół syntetyk np. LOTOS czy raczej inny?? prosze o odp. wiem ze byly podobne tematy ale chce miec pewnosc jaki mam wlac.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
To wszystko zalezy od tego ile masz na olej kasy, czy moglbys wymienic uszczelki gdyby zaczely cieknac, czy chcesz miec bardzo dobey olej czy tylko przecietny... mozesz zalac syntetykiem ale musisz sie liczyc z tym ze moze zaczac cieknac, polsyntetyk jest dobry i pod tym wzgledem bezpieczniejszy... w minerala bym nie celowal... pozdro...
-
- Ma gadane
Hym mały przebieg w tym silniczku tylko 80tys .. Koledzy maja racje i napewno półsyntetyk mu nie zaszkodzi. Jednak ze wzdgeldu na ostre zimy ja bym sie zastanawiał nad syntetykiem i do tego ten przebieg. Podejrzewam ze w silniku tez jest syntetyk no ale nie jesteś pewien... Wlałbym syntetyk jednak
Pozdrawim
Pozdrawim
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chlopaki, jakisz czas temu mocno zastanawialem sie jaki olej mam wybrac.
Wybieralem miedzy Castrolem Magnateciem a Mobil Super S.
Castrol z tego co wiem jest mniej podrabiany, ma fajna Butelke i robi niezla reklame.
Wybralem jednak jakos Mobil, ze wzgledu na to, ze z Castrolem roznie bywalo. W stosunku do Mobila, bylo duzo niepochlebnych opinii a nawet skarg.
Co o tym Castrolu wiecie wiecej.
Acha co do syntetyku, to producent tak jak napisalem sugeruje polsyntetyk o 15W-40.
To ze syntetyk ktos sobie wleje, to nie oznacza to wcale ze bedzie lepszy dla silnika od polsyntetyka.
Wybieralem miedzy Castrolem Magnateciem a Mobil Super S.
Castrol z tego co wiem jest mniej podrabiany, ma fajna Butelke i robi niezla reklame.
Wybralem jednak jakos Mobil, ze wzgledu na to, ze z Castrolem roznie bywalo. W stosunku do Mobila, bylo duzo niepochlebnych opinii a nawet skarg.
Co o tym Castrolu wiecie wiecej.
Acha co do syntetyku, to producent tak jak napisalem sugeruje polsyntetyk o 15W-40.
To ze syntetyk ktos sobie wleje, to nie oznacza to wcale ze bedzie lepszy dla silnika od polsyntetyka.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek