Restart komputera
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Restart komputera
Witam,
Sprawa może i banalna, ale jak można domowym sposobem zrestartować kompa w MK III.
Wiem, że można odłączyć akumulator na jakiś czas, na jaki nie wiem. Spięć raczej nie chce robić żeby czegoś nie uszkodzić. Chyba że taki restart możliwy jest tylko przez podłączony komputer diagnostyczny.
Pozdrawiam
Sprawa może i banalna, ale jak można domowym sposobem zrestartować kompa w MK III.
Wiem, że można odłączyć akumulator na jakiś czas, na jaki nie wiem. Spięć raczej nie chce robić żeby czegoś nie uszkodzić. Chyba że taki restart możliwy jest tylko przez podłączony komputer diagnostyczny.
Pozdrawiam
Nie żebym lubił utrudniać komuś życie
Robie "restart", bo dziwnie zachowuje się przy odpalaniu, najpier odpala ładnie wszystko cacy a tu z nikąd sam sobie gazu dodaje, jak by coś odkrył.
Nie wiem czy lambda nie ma nic do tego, bo silnik pracuje tak samo z nią jak i bez niej, jeśli chodzi o obroty. I do tego pluje mi czymś z rury, wygląda jak bezyna, ale tak nie pachnie. No idea.
Robie "restart", bo dziwnie zachowuje się przy odpalaniu, najpier odpala ładnie wszystko cacy a tu z nikąd sam sobie gazu dodaje, jak by coś odkrył.
Nie wiem czy lambda nie ma nic do tego, bo silnik pracuje tak samo z nią jak i bez niej, jeśli chodzi o obroty. I do tego pluje mi czymś z rury, wygląda jak bezyna, ale tak nie pachnie. No idea.
Pluje jak jest zimny, i to całkiem sporo, i do tego nie wyczuwalnie ale jakby nie palił do końca na jednym z garów, bo gdy doda się gazu to przy odapadniu obortów przez pewien moment czuć drgania góra-dół. Kopółka OK, Swiece nowe.
Co moge dodać, to z praktyki wiem, że jak się odpuści pedał gazu to powinno ładnie spadać z odborów, a u mnie sobie przytrzyma, jak mu się spodoba to odpuści...on żyje
Co moge dodać, to z praktyki wiem, że jak się odpuści pedał gazu to powinno ładnie spadać z odborów, a u mnie sobie przytrzyma, jak mu się spodoba to odpuści...on żyje
No ta jadka. Wyczytałem, że trzeba 300zł wydać na taki zabieg. Choć ważny. Wujek mechanik to może taniej wyjdzie . Tak myśle że jak już to wszystko będzie w górze to podmienie wałek rozrządu od gti lub abs, ewentualnie kompa później, bo do tego raczej nie trzeba wyciagac prawie pół silnika.
Mam nadzieje, że to uszczelka, bo inaczej nie mam pojecia co.
Mam nadzieje, że to uszczelka, bo inaczej nie mam pojecia co.